Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Perušič se Schweinerem na Brazilce nestačili, Hermannová se Štochlovou proklouzly do play-off

Ondřej Perušič a David Schweiner prohráli v duelu o první místo ve skupině s Brazilci Evandrem a Arthurem 18:21 a 16:21. Čeští beachvolejbalisté i tak postupují přímo do osmifinále olympijského turnaje. Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou porazily ve svém třetím utkání francouzskou dvojici Clemence Vieiraová a Aline Chamereauová 21:13, 18:21 a 15:9 a zajistily si účast v předkole.

Češi v prvním setu dvakrát dotáhli drobné manko, ale na tříbodovou šňůru Evandra s Arthurem za stavu 15:15 odpovědět nedokázali.

Ve druhé sadě šli brzy do trháku opět Brazilci, i díky několika blokům mistra světa z roku 2017 Evandra, který je s 211 centimetry jedním z nejvyšších hráčů na okruhu.

Úřadující světoví šampioni ani tentokrát ztrátu nedohnali a Brazilcům podlehli stejně jako na loňském "zlatém" šampionátu v Mexiku.

V prvním setu se Hermannová se Štochlovou díky pětibodové šňůře ujaly vedení 11:6 a náskok pak ještě navýšily.

Do druhé sady naopak vstoupily v bouřlivé atmosféře lépe Francouzky. Češky dokázaly manko smazat, jenže po technickém time-outu domácí pár znovu odskočil a vyrovnal.

V tie-breaku předvedly Češky za stavu 6:6 při podání Hermannové čtyřbodovou šňůru a Chamereauová si vzala pauzu na ošetření.

Po ní se Francouzky přiblížily na dva body, ale to bylo z jejich strany vše. Hermannová se Štochlovou se po dvou porážkách dočkaly premiérové výhry.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články