Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Ondra po povedené obtížnosti postoupil do finále lezecké kombinace

Adam Ondra postoupil do pátečního finále kombinace, kde může vylepšit šestou příčku z lezecké premiéry pod pěti kruhy v Tokiu. Po páté příčce v pondělním boulderingu zapsal v obtížnosti 68,1 bodu a skončil na děleném druhém místě. Součtem 116,8 se kvalifikoval mezi osmičku nejlepších z třetí pozice.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Adam Ondra v semifinále lezení na obtížnost
Dostupnost videa skončí: 10.08.2024 11:38

Ondra se na stěně jako druhý po obhájci prvenství Španělovi Albertu Ginésovi dostal za náročnou pasáž na kótu označující 60 bodů.

O několik kroků dál sice spadl, ale díky výsledku 68,1 se se součtem v boulderingu dostal do průběžného vedení s jistotou postupu.

"Úplně super. I když se ta cesta podle ostatních zdála velmi nepříjemná, tak mně se vlastně zdála velmi příjemná. Sám jsem velmi překvapený, jaký z toho je výsledek, protože v momentě, kdy jsem spadl, jsem se necítil úplně unavený. Byla to jenom malá taktická chyba," vysvětlil, že zvolil špatnou ze dvou možností, do jaké pozice dát nohu.

Ze zbývajících sedmi lezců se před Ondru dostali pouze Brit Toby Roberts, který měl v obtížnosti stejný výsledek jako český reprezentant, a vítěz boulderingu Sorato Anraku.

Sedmnáctiletý Japonec spadl ve stejném místě jako Ondra s Robertsem, což mu s přehledem stačilo na triumf v kvalifikaci.

Mezi osmičku postupujících se dostali i zkušený Rakušan Jakob Schubert či obhájce prvenství a vítěz obtížnosti Ginés.

Už v kvalifikaci naopak skončily naděje jednoho z kandidátů na medaili Japonce Tomoy Narasakiho. Neuspěli například ani Němec Yannick Flohe či Francouz Sam Avezou.

Zatímco před třemi lety byla součástí kombinace rychlost, nyní se závodí jen v boulderingu a obtížnosti, v nichž má Ondra dohromady na kontě čtyři tituly mistra světa. Rychlost je na programu samostatně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články