Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Trampolíny 2024

OBRAZEM: Srdce i mozek olympijské televizní operace

Mezinárodní vysílací centrum přenáší signál z veškerého olympijského dění do více než 200 zemí. Své místo tu má i Česká televize, která odtud usměrňuje vysílací signál, ze kterého posléze vzniká celý olympijský program. Podívejte se do útrob obří televizní akce.

"Od Tahiti přes Marseille, fotbalová města, Nice, házená z Lille, ale také ze všech sportovišť na území Paříže a v perimetru kolem Paříže," říká projektová manažerka ČT sport Markéta Vránková.

Je to centrální mozek olympiády, ve kterém má zázemí také Česká televize. Z tohoto místa dokážou technici propojit všechny sportovní události do Prahy na Kavčí hory.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Mezinárodní vysílací centrum tvoří mediální srdce celé olympiády

"Náš plán je přiblížit každý start českého sportovce, pochopitelně tam, kde to bude možné. Prostřednictvím těchto prostor se dostává do České republiky ten správný signál," upřesňuje vedoucí zahraničních operací ČT sport Vladimír Drbohlav.

V buňce ČT nechybí ani komentátorská pozice, která bude také během Her čile využívaná při přenosech z tenisu, cyklistiky a mnoha dalších sportů.

Mezinárodní vysílací centrum je soběstačnou jednotkou. Hry jsou dlouhé, a nechybí tu proto řada běžných služeb. Na výstavišti na dosah od letiště Le Bourget v rozlehlých halách můžete vedle restaurací narazit na poštu, potraviny, prádelnu nebo i holičství.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články