Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Nezastavitelný Riner má páté zlato. Rozhodl o triumfu Francie v soutěži družstev

Teddy Riner rozhodl v Paříži o triumfu domácích judistů v soutěži družstev a ziskem pátého zlata se stal nejúspěšnějším francouzským olympionikem na letních hrách. Hvězdný pětatřicetiletý judista, jenž v pátek vystřídal na olympijském trůnu v nejtěžší váhové kategorii Lukáše Krpálka, ve finále s Japonskem za stavu 3:3 porazil v rozhodujícím souboji podruhé v jednom dni Tacura Saita a opět na ippon v nastaveném čase.

Teddy Riner po vítězném souboji s Tacuro Saitem
zdroj: Reuters autor: Arlette Bashizi

Riner minulý pátek zapálil v metropoli při slavnostním zahájení her olympijský oheň a naděje domácí reprezentace naplnil i napodruhé. V pátek na tatami v Grand Palais Éphémére potřetí po Londýnu a Riu de Janeiro vybojoval individuální olympijský titul a na sklonku kariéry dnes dominoval opět. S pěti medailemi z Her se vyrovnal dosud nejúspěšnějšímu francouzskému olympionikovi Martinu Fourcadeovi, bývalému biatlonistovi.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam finále družstev judistů Francie – Japonsko
Dostupnost videa skončí: 10.08.2024 18:54

Francouzští judisté přitom prohrávali ve finále s Japonskem už 1:3, o jediný bod se do té doby postaral právě Riner. Joan-Benjamin Gaba a Clarisse Agbegnenouová však skóre vyrovnali a los poté určil, že rozhodující souboj svedou opět Riner a Saitó. Krpálkův přemožitel z pátečního osmifinále ani napodruhé na domácí legendu nestačil.

Členy zlatého týmu byli také Sarah Léonie Cysiqueová, Maxime-Gaël Ngayap Hambou a Romane Dicková. Bronz získali judisté Brazílie a Koreje.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články