Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Foxová potvrdila roli favoritky, Galušková doplatila na milimetrovou penalizaci

Velké zklamání čekalo na Antonii Galuškovou v cíli semifinálové olympijské jízdy. Po sobotním čistém výkonu třiadvacetiletá vodní slalomářka neprojela v závěru pařížské trati podle sudích branku a s padesátisekundovou penalizací tak zaujala na své první olympiádě nepostupové 21. místo. Finále si následně podmanila australská legenda Jessica Foxová, pro kterou to byla již pátá medaile pod pěti kruhy.

"Bolí to extrémně. Já jsem to tady teďka probrečela a teďka asi budu brečet znova. Prostě to ze sebe musím dostat, abych se mohla soustředit na zbytek sezony, ale nic to nemění na tom, že to byla skvělá zkušenost a další motivace k tomu bojovat třeba o LA (příští olympijské hry v Los Angeles 2028)," řekla Galušková.

Galušková v sobotní kvalifikaci předvedla dvě čisté a vydařené jízdy, po kterých postoupila do dalších bojů z pátého místa. V neděli na svůj výkon ale nedokázala navázat. Od začátku na mezičasech výrazněji ztrácela na nejlepší, přesto by se nakonec mezi dvanáct finalistek dostala. V závěru ale neprojela branku číslo 21 a následný trest ji vyřadil ze hry o postup.

"Já jsem si popravdě myslela, že tam jsem. Takhle těsné průjezdy prostě při trénincích jezdíme. Z toho videa, co máme my, tak není úplně jednoduché posoudit, jestli jsem tam byla, nebo ne. To spíš mám já z vlastní zkušenosti a myslela jsem si, že tam o ten milimetr jsem, ale rozhodčí mají tolik záběrů, že zjistili, že tam právě asi o nějaký ten milimetr nejsem, a dali mi padesátivteřinovou penalizaci," uvedla Galušková.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Zlatá jízda kajakářky Foxové
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 20:02

Semifinále vyhrála Němka Ricarda Funková. Obhájkyně vítězství z Tokia byla jednou ze tří kajakářek, které se dostaly pod hranici 100 sekund. Finálovou jízdu zajela nejlépe Australanka Foxová, která druhým zlatem rozšířila svoji olympijskou sbírku na celkově pět cenných kovů.

Třicetiletá hvězda divoké vody navázala na triumf mezi kanoistkami z Tokia, na kajaku byla před třemi lety bronzová. Stříbrnou medaili získala Klaudia Zwoliňská z Polska, třetí skončila Britka Kimberley Woodsová. Zklamáním skončil závod pro německou obhájkyni titulu a vítězku semifinále Ricardu Funkovou, jež neprojela jednu z posledních branek a po padesátisekundové penalizaci skončila jedenáctá.

Vodní slalom – ženy:

K1: 1. Foxová (Austr.) 96,08 (0 tr. sekund), 2. Zwoliňská (Pol.) -1,45 (0), 3. Woodsová (Brit.) -2,86 (0), 4. Satilaová (Braz.) -4,61 (0), 5. Hornová (It.) -5,35 (0), 6. Prigentová (Fr.) -5,59 (2), ...v semifinále 21. A. Galušková (ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články