Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Století Dynama

Myslím si, že ho dřív nebo později překonám, vyhlíží český rekord Maňasová

Karolína Maňasová skvělým výkonem v rozběhu na 100 metrů zajistila České republice účast v olympijském semifinále po dlouhých 76 letech. Naposledy se na sprinterské trati představily Olga Šicnerová v Londýně roku 1948 a v letech 1964 až 1972 ještě v barvách tehdejšího Československa Eva Glesková. Dvacetiletá Maňasová v sobě cítila po běhu i menší rezervu, se kterou časem pomýšlí i na národní rekord. Sobotní večerní semifinále můžete sledovat na ČT sport a ČT sport Plus.

Karolína Maňasová
zdroj: Reuters autor: Alina Smutko

"Prostě euforie, jsem strašně šťastná," uvedla Maňasová. "Start mi určitě vyšel. Až možná ke konci jsem trošičku zatuhla, moc jsem chtěla už být v cíli. Tam mě dotáhla ta Boglarka (Takácsová), ale bylo to jenom o setinu. Vyšlo mi to a jsem spokojená," řekla česká reprezentantka.

Za maďarskou sprinterkou sice doběhla těsně čtvrtá, ale osobní rekord 11,11 jí na postup stačil. Jen si na něj musela počkat, protože byla ve třetím z osmi rozběhů a na čas postupovaly tři závodnice. "To bylo asi nejhorší, když jsem po každém rozběhu vstávala a koukala na tabuli, jestli někdo neběžel rychleji. Pak ze mě všechno spadlo, když jsem postoupila ze druhého místa na to malé kvéčko," líčila.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Rozběh závodu na 100 m s ohlasem Maňasové
Dostupnost videa skončí: 05.08.2024 13:57

V dopoledním programu na Stade de France se na dvě setiny přiblížila českému rekordu legendární Jarmily Kratochvílové. "Na to, že tenhle běh byl ráno, tak to hodnotím hodně pozitivně. Možná tam nějaká malá rezervička pro zítřek je. Uvidíme, jak se budu cítit," řekla směrem k sobotnímu večernímu semifinále.

Na české historické maximum si věří. "Myslím si, že ho dřív nebo později překonám, ale nevím, jestli to bude zítra. Buď to vyjde, nebo ne. Dřív nebo později ten nároďák bude můj," prohlásila odhodlaně svěřenkyně Iva Pištěka.

S trenérem se může podělit o svou radost jen po telefonu, protože na něj ve výpravě nezbylo místo. "To mě celkem dost mrzí, protože si myslím, že by tu vzhledem k mé výkonnosti měl být. Takže doufám, že na případné příští hry už tu bude," uvedla Maňasová.

Semifinále olympijské stovky se poběží v sobotu v 19:50.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články