Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Lukostřelec Li indického favorita nezaskočil a po prvním kole končí

Lukostřelec Adam Li v prvním kole nestačil na favorizovaného Inda Dhiradže Bommadevaru a po porážce 1:7 pro něj olympijské hry skončily. Debutant pod pěti kruhy začal proti dvojnásobnému bronzovému medailistovi z mistrovství světa nadějně a v prvním setu "uhrál" remízu, v dalších třech sadách po třech šípech už měl ale vždy navrch soupeř. V konečné klasifikaci obsadil Li stejně jako ostatní střelci vyřazení v prvním kole 33. místo.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam lukostřeleckého utkání Li – Bommadevara
Dostupnost videa skončí: 02.08.2024 19:55

Těžkého protivníka si šestadvacetiletý Li vysloužil kvůli až 61. místu v kvalifikaci, která se odehrála v předvečer zahájení olympiády.

Souboj proti čtvrtému muži pořadí začal nebojácně a díky trefě téměř přesně do středu terče a následné další desítce měl šanci na zisk setu

Ale Bommadevara na úvodní devítku navázal dvěma desítkami a Li třetí desítku nepřidal. I tak slavil při shodném součtu kruhů 29:29 zisk bodu.

Další desítky se ale Li dočkal až na konci třetí série a ještě jednu přidal na úvod čtvrtého setu, jenže také trefoval osmičky.

Soupeř střílel vyrovnaněji, méně než devět bodů ani jednou nezapsal a po výsledcích 29:26, 29:28 a 28:26 podle očekávání slavil postup mezi nejlepších 32 lukostřelců.

Ve středu čeká vstup do soutěže mistryni světa Marii Horáčkovou. Utká se s uzbeckou soupeřkou Zijodachon Abdusattorovovou.

Pokud uspěje, narazí nejspíš na Korejku Nam So-hjon, která v neděli přispěla ke zlatu své země v soutěži družstev.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články