Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
FORTUNA=LIGA 2024/2025

Kratochvíl, Beran a další sportovci dostali od premiéra pamětní listy

Úspěšní olympionici a paralympionici si od premiéra Petra Fialy (ODS) převzali pamětní listy a ozdoby do klopy ve tvaru českého lva. Spolu s předsedy olympijského a paralympijského výboru medailistům z Paříže poděkoval za dobrou reprezentaci České republiky.

David Kratochvíl
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

"Myslím, že je nesmírně důležité, že v tak obrovské konkurenci, kterou olympiáda a paralympijské hry znamenají, dokážete uspět a vybojovat medaili. Nesmírně si toho vážíme," řekl Fiala. "Vážím si všech sportovců, ale zvlášť se skláním před těmi, kteří nás reprezentují na paralympijských hrách," dodal premiér.

Ocenění z rukou premiéra převzal mimo jiné plavec David Kratochvíl, který na paralympijských hrách získal tři medaile - zlatou, stříbrnou a bronzovou, nebo také lukostřelkyně Šárka Pultar Musilová, jež vyhrála stříbrnou paralympijskou medaili. Bronzový kordista Jiří Beran Fialovi předal na památku svůj kord.

Místopředseda Českého olympijského výboru Libor Varhaník připomněl, že medailisté dostanou také finanční odměnu. "Jste opravdovými vzory. Víte, že současná společnost má spoustu pozitivních věcí, ale také spoustu negativních. Pravidelná pohybová aktivita a sport je jedna z mála aktivit, která může společnost vést správným směrem," řekl místopředseda. Předseda Českého paralympijského výboru Zbyněk Sýkora poděkoval nejen medailistům, ale všem sportovcům, kteří ČR na hrách reprezentovali.

Čeští sportovci letos získali na olympijských hrách tři zlaté a dvě bronzové medaile, Česko se umístilo na 28. místě v medailovém hodnocení zemí. Na paralympijských hrách vyhráli sportovci osm medailí, jednu zlatou, čtyři stříbrné a tři bronzové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články