Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Když je olympijská touha silnější. Australský pozemní hokejista přistoupil na amputaci části prstu

Co byste byli ochotni obětovat pro start na olympijských hrách? Aby se Matt Dawson mohl nadcházejícího sportovního svátku zúčastnit, musel si tento australský pozemní hokejista nechat amputovat část prstu.

Pozemní hokej
zdroj: Reuters

Třicetiletý Dawson si nedávno zlomil prsteníček pravé ruky a hrozilo, že o Hry přijde. Lékaři mu nabídli dvě možnosti. Amputaci, nebo dlouhodobou léčbu. A stříbrný medailista z olympiády v Tokiu 2021 s rozhodnutím neváhal.

"Neměl jsem moc času přemýšlet a žena nechtěla, abych udělal unáhlené rozhodnutí. Ale měl jsem k dispozici všechny dostupné informace týkající se nejen účasti na olympiádě, ale i dopadu na zdraví a fungování v běžném životě," uvedl Dawson, kterého čeká třetí olympiáda.

Trenér australské reprezentace Colin Batch hráčovo gesto ocenil. "Zaslouží si uznání, protože je vidět, že o olympiádu opravdu stojí. Nejsem si jistý, že já bych pro něco takového našel dost odvahy," uvedl kouč.

Austrálie bude v Paříži obhajovat stříbrné medaile z Tokia, kde ve finále prohrála s Belgií. V základní skupině narazí znovu na Belgii, Indii, Argentinu, Nový Zéland a Irsko. Do čtvrtfinále postoupí nejlepší čtyři celky.

Zdroj
ČTK, Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články