Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Judo půjde na chvíli stranou, Krpálek si chce odpočinout a dát tělo do kupy

Zlomek sekundy, nástup do techniky uči mata a konec nadějí na další olympijskou medaili. Tacuro Saitó přepral Lukáše Krpálka a ten teď bude snovat další plány. Především si chce odpočinout a na judo po dvou náročných letech příprav a kvalifikací moc nemyslet. Co bude dál, ještě netuší.

Tacuro Saitó vítězí nad Lukášem Krpálkem
zdroj: Reuters autor: Kim Kyung-Hoon

"Prohry vždycky posouvají dál," uvědomuje si ostřílený dvojnásobný olympijský vítěz Krpálek.

Už toho dokázal hodně, vyhrál, co se dá. Přesto ze svých ambicí neslevuje. "Vyvíjel jsem na sebe očekávání, že medaile by mohla být, protože připravený jsem byl suprově. I od prvopočátku, když jsem přijel do haly, jsem se cítil skvěle. Bohužel jsem udělal chybu a medaile byla pryč," poznamenal v rozhovoru pro Hodinu z Paříže.

Klade si na sebe vysoké nároky. "Spousta lidí mi psalo, že už nemám komu co dokazovat, ať si to jedu užít. Ale já jsem byl vždy nastavený tak, že když jsem někam jel, chtěl jsem tu medaili urvat," zdůraznil.

Brzké vypadnutí ve druhém zápase bylo hodně hořké a tvrdou porážku stále Krpálek vstřebává. Bolelo to hodně. I proto chce na nějakou dobu judo odložit někam stranou.

"Budu si chtít letos maximálně odpočinout a dát do kupy celé tělo. Byly to náročné dva roky – kvalifikace a pak přípravy. Poslední měsíce už jsem se těšil, až bude ta olympiáda za mnou," přiznal třiatřicetiletý český judista.

"Vím, že uplyne týden a budu se chtít pomalinku vracet do tréninku. Rozhodně ne do těch judistických, od juda si budu chtít dát pauzu," prohlásil.

Na očekávaný duel s Teddym Rinerem bohužel nedošlo. Francouz je velkým hrdinou těchto Her. Poté, co zapálil olympijský oheň, vyhrál soutěž jednotlivců a nadto ještě přispěl velkou měrou k triumfu domácího týmu nad Japonskem.

"Jsem hrozně moc rád, že se mu to povedlo. Byl na domácí půdě, atmosféra v hale byla nádherná. Jak on mi gratuloval v Tokiu a jak byl šťastný, že jsem vyhrál, stejně jsem šťastný teď i za něho," podtrhl Krpálek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články