Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Japonka Fudžinamiová vyhrála už 137 zápasů v řadě, olympijský debut završila zlatem

Olympijskou šampionkou mezi zápasnicemi ve váhové kategorii do 53 kilogramů se v Paříži stala mladá Japonka Akari Fudžinamiová. V řecko-římském stylu mužů v kategorii do 87 kg triumfoval Bulhar Semjon Novikov, kategorii do 67 kg vyhrál Sajíd Esmajílí z Íránu.

Akari Fudžinamiová
zdroj: USA TODAY Sports autor: Jukihito Taguči

Teprve dvacetiletá Fudžinamiová porazila ve finálovém utkání Ekvádorku Lucíu Yépezovou jasně 10:0. Při olympijském debutu došla za zlatem přesvědčivě s celkovým bodovým skóre 34:2.

Dvojnásobná mistryně světa z let 2021 a 2023 prodloužila svoji fantastickou vítěznou sérii už na 137 zápasů. Bronz získaly Čche Hjo-kjong z KLDR a Číňanka Pchang Čchien-jü.

"Olympiáda je nejlepší. A zápas je nejlepší zrovna tak. Jsem moc ráda, že se mi podařilo dojít až tak daleko. Na Yépezovou jsem myslela při každém tréninku, je to jedna ze zápasnic, která mě opravdu motivuje. Jsem jí tak vděčná za to, čeho jsem dosáhla," uvedla Fudžinamiová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Záznam finále zápasnic do 53 kilogramů
Dostupnost videa skončí: 16.08.2024 01:09

Šestadvacetiletý rodák z ukrajinského Charkova Novikov ve finále zdolal 7:0 Íránce Alirezu Mohmadípíáního a získal první zápasnické zlato pro Bulharsko po 24 letech. Na stupních vítězů je doplnili bronzoví Turpal Bisultanov z Dánska a Ukrajinec Žan Beleňjuk.

Esmajílí získal při debutu pod pěti kruhy zlato díky finálové výhře 6:5 nad obhájcem stříbra Parvizem Nasibovem z Ukrajiny. Bronz vybojovali Hasrat Jafarov z Ázerbájdžánu a Kubánec Luis Orta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články