Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Horská za svým rekordem zaostala téměř o tři vteřiny, přesto proplula do semifinále

Úřadující mistryně Evropy na 200 metrů prsa Kristýna Horská postoupila do semifinále v Paříži z šestnáctého místa. Za svým českým rekordem zaostala o téměř tři vteřiny, poslední postupové místo i tak o jedenáct setin uhájila.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Rozplavba na 200 m prsa s Kristýnou Horskou
Dostupnost videa skončí: 02.08.2024 12:48

Horská na prsařské dvoustovce triumfovala na červnovém mistrovství Evropy v Bělehradu. Tam jí zlato vynesl rekordní čas 2:23,60. Finále plavala také na únorovém mistrovství světa v Dauhá, kde dohmátla šestá.

"Jsem strašně ráda, že jsem měla to štěstí, že mi to vyšlo. Protože ten čas, co jsem zaplavala, opravdu není vůbec dobrý a trošku se za něj i stydím. Ale doufám, že forma tam určitě je, tréninkové časy to hodně naznačovaly," řekla.

Šestadvacetiletá reprezentantka, která v minulosti řešila zdravotní potíže se srdcem a zrakem, začala v Paříži 28. místem na stovce. V úvodní rozplavbě na 200 metrů se sešla s vítězkou kratší prsařské trati Tatjanou Smithovou z JAR a obsadila pátou pozici v čase 2:26,28. Ten jí nakonec na postup do večerního semifinále stačil, Horská tak určitě vylepší 19. příčku z Tokia.

Měla přitom po startu pocit, že plave rychle. "Jenže podle mezičasu jsem už na první padesátce byla vteřinu za a všechny mezičasy byly po vteřinách pomalejší. Takže v podstatě celý průběh byl takový pomalejší. Odpoledne se toho budu muset nebát," dodala.

Dvojnásobná olympijská vítězka Smithová, dříve známá pod rodným příjmením Schoenmakerová, byla v rozplavbách ze všech 23 závodnic nejrychlejší. Její čas 2:21,57 znamenal náskok více než půl druhé sekundy před nejbližší soupeřkou. Semifinále je v Areně La Défense na programu od 22:03.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články