Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Hlaváčková postoupila do pětibojařského finále. Novotné nevyšla střelba

Lucie Hlaváčková se probojovala do finále moderních pětibojařek. Osmnáctiletá závodnice a svěřenkyně Davida Svobody postoupila s přehledem ze šestého místa. O postup do finále usilovala i Veronika Novotná, které však nevyšla střelba a její cesta na Hrách končí v semifinále.

Hlaváčková si mírně pasivní bilancí v základním kole šermu vypracovala jako výchozí pozici třinácté místo. Už bezchybný parkur ji v osmnáctičlenném semifinále vynesl do horní poloviny pořadí a přidala i dva body za jednu výhru v bonusovém kole šermu.

Jedenáctým časem v plavání česká reprezentantka a debutantka pod pěti kruhy dvě příčky ztratila a do závěrečné kombinace běhu se střelbou vyrazila jako devátá. Potvrdila ale roli dobré běžkyně a přes menší problémy na závěrečné střelecké položce postupové místo bezpečně uhájila.

"V běhu se mi moc nestává, že už bych startovala na postupových pozicích, takže o to jsem se cítila líp a pomohlo mi to psychicky. Jsem ráda, že můžu startovat i zítra, těším se," řekla České televizi Hlaváčková. "Měla jsem super koně, který mi hodně pomohl a spolu jsme dobře pracovali. A s plaváním se náš vztah lepší. Zaplavala jsem svůj normální čas, tak jsem spokojená," pochvalovala si i výkony v dalších disciplínách.

Novotná byla ve čtvrtek čtvrtou nejlepší šermířkou celkově a ve své skupině šla do semifinálových bojů ze třetí pozice. S jednou shozenou překážkou v parkuru a jedním bonusovým vítězstvím na planši ji udržela.

Průměrné plavání znamenalo ztrátu dvou míst, ale současně i pohodlný, téměř půlminutový náskok na nepostupové příčky před "laser runem". Přesto to třiadvacetileté reprezentantce nestačilo, protože nezvládla tíhu okamžiku a selhala při střelbě. Na první a třetí položce dokonce nedokázala trefit ani celou sadu pěti terčů a na každé z nich strávila maximálně možných 50 sekund.

Výsledky moderního pětiboje na OH v Paříži

Ženy:
Semifinále A: 1. Brysonová (Brit.) 1402, ...6. Hlaváčková (ČR) 1395 – postoupila do finále.

Semifinále B: 1. Clouvelová (Fr.) 1398, ...14. Novotná (ČR) 1316 – nepostoupila do finále.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články