Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Galušková i Rohan jsou ve 2. kole kayakcrossu. Fišerová s Prskavcem postoupili z oprav

Všichni čtyři čeští vodní slalomáři postoupili na olympijských hrách v Paříži do 2. kola kayakcrossu. Antonie Galušková a Lukáš Rohan uspěli hned v úvodních rozjížďkách, Tereza Fišerová a Jiří Prskavec se do další části závodu dostali přes opravy. Olympijská premiéra disciplíny bude pokračovat v neděli odpoledne.

Galušková byla v páteční kvalifikaci jedenáctá a zvládla i první přímou konfrontaci se soupeřkami v nové olympijské disciplíně. Hned po startu se dostala do čela a mířila za postupem. Všechny tři její protivnice měly navíc problém hned u druhé brány.

Pro Fišerovou je kayakcross jedinou disciplínou, ve které se na OH představí. Nevydařila se jí ale kvalifikace ani první jízda, v níž byla poslední třetí. V opravné jízdě už ale nezaváhala a z prvního místa bezpečně postoupila. 

Rohan se dokázal v závěru 210 metrů dlouhé trati posunout na druhé místo zajišťující mu přímý postup. Prskavec musel do oprav. Kajakářský olympijský vítěz z Tokia dojel do cíle poslední. Následně se sice posunul před penalizovaného Poláka Grzegorze Hedwiga, na postup to ale nestačilo. Následnou opravu ale Prskavec vyhrál.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Olympics.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články