Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Filipínec Yulo vyhrál přeskok a získal druhé pařížské zlato

Po triumfu na prostných přidal filipínský gymnasta Carlos Yulo i vítězství na přeskoku. Dosáhl tak na druhý nejcennější kov a přidal historicky třetí zlato pro Filipíny. Ženskou soutěž na bradlech opanovala alžírská gymnastka Kajlía Nimúrová a získala první gymnastickou medaili pro Alžírsko. O dvě desetiny bodu za sebou nechala druhou Číňanku Čchiou Čchi-jüan. Na nejvyšší pozici dosáhla Čína na kruzích zásluhou Liou Janga, který tak obhájil zlato z Tokia.

Carlos Yulo
zdroj: REUTERS autor: Amanda Perobelli

Čtyřiadvacetiletý Yulo zvítězil se ziskem 15,116 bodu a Davtjana porazil o 15 setin. Dvojnásobný mistr světa úspěchem v Paříži napodobil vzpěračku Hidilyn Diazovou, která před třemi lety v Tokiu získala pro Filipíny první olympijské zlato.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sportovní gymnastika: Yulo získal druhé olympijské zlato
Dostupnost videa skončí: 08.08.2024 00:15

Loňská vicemistryně světa Nimúrová vybojovala zlato díky zisku 15,7 bodu, druhé Čchiou Čchi-jüan z Číny dali rozhodčí o dvě desetiny bodu méně.

Třetí byla s 14,8 bodu Sunisa Leeová z USA, která si připsala už šestou olympijskou medaili v kariéře. V Paříži získala bronz ve víceboji a zlato v družstvech, před třemi lety v Tokiu ovládla víceboj a přidala stříbro v družstvech a bronz na bradlech.

Devětadvacetiletý Liou Jang v hale Bercy dostal od rozhodčích 15,300 bodu a získal pro Čínu první gymnastické zlato v Paříži. Před Cou Ťing-jüanem zvítězil s náskokem 0,067 bodu, olympijský šampion z roku 2016 Petrunias získal 15,100 bodu.

Liou Jang i Cou Ťing-jüan si připsali už druhou medaili na letošní olympiádě, když navázali na stříbro ze soutěže družstev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články