Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Dva defekty, pak trápení. Nepovedlo se to, mrzelo Cinka

Na čtvrtý pokus své nejlepší olympijské umístění nevylepšil. Ondřej Cink dojel ve Francii až na pětadvacátém místě, což přičítal dvojici defektů, které ho na trati potkaly. Nejlepším olympijským výsledkem zkušeného bikera tak zůstávají čtrnáctá místa z Londýna a z Ria. 

Ondřej Cink
zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý Cink byl v úvodu závodu těsně za první desítkou, nakonec ale přijel do cíle s více než šestiminutovým mankem na vítězného Brita Thomase Pidcocka. "Výkon byl dobrý, ale výsledek je velkým zklamáním," řekl.

Největší obavy měl ze startu. "Je to tu hodně nevyzpytatelný – šikana, dvě točky, které kloužou. Dneska mi to ale vyšlo úplně suprově. Dostal jsem se tam zleva na nějakou dvanáctou patnáctou pozici. Dostal jsem takový drive a chtěl zvolit dobré tempo. Pár lidí mě předskákalo v technice, ale byl jsem v kontaktu, dokud nás tam neodpojil Ital Avondetto," popsal Cink.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Cink: Pro mě to je velké zklamání, měl jsem dva defekty
Dostupnost videa skončí: 01.08.2024 17:02

I když silná vedoucí skupina trochu poodjela, cítil se dobře a věřil, že se může posouvat kupředu. "Bohužel jsem měl ale defekt zadního kola. Stalo se to buď v prvním sjezdu, nebo hned za depem. Byl ale pomalý, nevěděl jsem o tom a zjistil jsem to až ve výjezdu. Výměna byla hodně rychlá, jenže půl kola jsem jel na prázdném kole. Ztratil jsem tam hodně času a vyřadilo mě to z boje o patnáctku, možná i lepší umístění," mrzelo Cinka.

Tím navíc jeho smůla neskončila. "Pak jsem měl ještě defekt předku. Snažil jsem se bojovat, ale samozřejmě to už pak nebylo jednoduché. Ve finále byl ale výkon vážně dobrý. Nebýt těch defektů, tak jsem tam mohl být dobře. S tím prvním defektem jsem se vyrovnal, chytil jsem tam skupinu pěti lidí, ale ten druhý mě zlomil. Nevzdával jsem to ale a bojoval jsem i poslední kolo," uvedl Cink.

I přes všechny komplikace a výsledek, který neodpovídal jeho představám, si závod alespoň do určité míry užil. "Byla tu spousta Čechů, atmosféra byla skvělá. Bylo tady hodně lidí a atmosférou to pro mě byla nejlepší olympiáda," řekl Cink.

Zdroj
ČT sport, ČTK, mtbs.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články