Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Co neminout v pondělí: Ondru čeká start kombinace, do vln se vrhne Prskavec i Rohan a čtvrtku poběží ženské trio

Českou výpravu čeká další olympijský den. Semifinálový boulder otestuje Adama Ondru, ve čtvrtfinále kayakcrossu si zapádlují Jiří Prskavec a Lukáš Rohan a o postup do dalších fází závodů bude usilovat desítka českých atletů. V kvalifikaci bude na postup mířit také smíšená dvojice ve skeetu Barbora Šumová a Jakub Tomeček. Přímý přenos olympijského vysílání sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Lukáš Rohan
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Barbora Šumová a Jakub Tomeček si budou chtít spravit chuť po nevydařených kvalifikacích a na střelnici v Chateauroux se postarají o první bod pondělního programu českých reprezentantů. Šumová i Tomeček si v individuálních soutěžích postup do vyřazovacích částí soutěže nevystříleli, Šumová skončila dvaadvacátá a Tomeček dvanáctý.

Sportovní lezení

V areálu Le Bourget Sport Climbing Venue v Paříži bude Adam Ondra usilovat o postup ze semifinále boulderingu. "Vím, že perfektně se připravili všichni a nejsem to jenom já. Vnímám, že je menší tlak a možná menší očekávání," uvedl Ondra, který při premiéře sportovního lezení pod olympijskými kruhy před třemi lety v Tokiu skončil jako jeden z favoritů šestý.

Atletika

Paralelně se semifinále Adama Ondry odstartují i atletické závody s českou účastí. Jako první se v rozbězích na čtvrtce s překážkami představí Vít Müller, stejnou trať v opravách poběží Nikoleta Jíchová. "Poslední týden jsem skoro vůbec neběhala a netrénovala kvůli poranění kolena. Při prvním rozběhu jsem se dá se říct rozběhala a v opravách to půjde už určitě lépe. Nečekala jsem, jak se mi nakonec opravné běhy budou hodit," konstatovala Nikoleta Jíchová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Jíchová: Nečekala jsem, že se mi opravné běhy budou hodit
Dostupnost videa skončí: 07.08.2024 14:56

Kvalifikace ve skoku o tyči čeká Amálii Švábíkovou. Hladkou čtvrtku si zaběhnou Lurdes Gloria Manuel, Tereza Petržilková a Lada Vondrová. V rozbězích na 3000 metrů s překážkami budou moct diváci sledovat Tomáše Habartu a na hladké dvoustovce Eduarda Kubelíka, Ondřeje Macíka a Tomáše Němejce.

Český kayakcross v akci

Cesta českých vodních slalomářů pavoukem divokého kayakcrossu pokračuje. Jiří Prskavec i Lukáš Rohan si zajedou čtvrtfinále. Oba ve svých nedělních rozjížďkách postoupili z druhého místa. Prskavec nestačil jen na favorizovaného Španěla Manuela Ochou, Rohan projel cílem druhý za domácím Titouanem Castryckem, zlatým kanoistou z Paříže. Z žen se do dalších plaveb neprobojovala Antonie Galušková ani Tereza Fišerová, obě v jízdách zradil "eskymácký obrat".

Nadpozemská Bilesová

Američanka Simone Bilesová bude moct v Paříži dokonat svůj absolutní triumf, do soubojů o medaile nastoupí v prostných a na kladině. Bilesová již ovládla závod na přeskoku, přidala tedy z této disciplíny druhé zlato, a dorovnala tak českou legendární gymnastku Věru Čáslavskou, která před ní jako jediná zvládla olympijskému přeskoku kralovat dvakrát. Američanka v Paříži zlatě zářila také v soutěži družstev a ve víceboji a má na kontě už sedm zlatých medailí z olympiád.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Bilesová si připsala již třetí zlato v Paříži
Dostupnost videa skončí: 07.08.2024 00:20
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články