Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Cítím zklamání, že jsem neudělal svou práci na sto procent, řekl Přívratský a popsal osudovou chybu

Se smíšenými pocity se stále vyrovnává i tři dny po konci své poslední soutěže Jiří Přívratský. Ve finále střelby z třípolohové malorážky obsadil čtvrté místo a dělilo ho pouhých 0,7 bodu od zisku bronzu. A nejen titěrný bodový rozdíl stál mezi ním a cenným kovem, ale také chyba s nedotáhnutým řemínkem na pravém rameni, kterou popsal v rozhovoru pro ČT. Přívratský teď vyhlíží zasloužený odpočinek po náročné přípravě směřující k olympiádě. 

Jiří Přívratský
zdroj: Reuters autor: Amr Alfiky

Přívratský zapsal dosud nejlepší výsledek ze všech českých střelců na Hrách, ale čtvrteční finále ho mrzí. "Ještě to stále zpracovávám. Je to asi věc, která mi chvíli zabere. Samozřejmě z toho mám radost, protože účast ve finále by se dala brát jako hranice úspěchu. Na druhou stranu vím, že jsem měl na víc. O to víc mě teď mrzí, že to necinklo," řekl ostravský střelec.

V Paříži absolvoval tři disciplíny. Nejdříve v mixu ve vzduchové pušce obsadil s Veronikou Blažíčkovou 24. místo, o příčku líp zapsal v samostatném závodě ve vzduchové pušce na deset metrů. Hlavní disciplína přišla ve čtvrtek a v ní si vedl výborně i navzdory střevní viróze, která ho potkala před odjezdem na olympiádou.  

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Jiří Přívratský hodnotí své olympijské vystoupení
Dostupnost videa skončí: 07.08.2024 19:32

První dvě pozice Přívratský zvládl, finále se začalo zkomplikovalo v přípravě na pozici ve stoje. "V přestavbě jsem udělal takovou školáckou chybu, kdy jsem si zapomněl v tom spěchu přenastavit řemínek na pravém rameni, který to rameno zpevňuje. Snažil jsem se jednotlivé kroky provést rychle, abych měl co největší časový úsek na nástřelné rány, které jsou velice důležité zvlášť v poloze ve stoje. Uvědomil jsem si to až během první série a bylo v podstatě vymalováno," uvedl třiadvacetiletý reprezentant.

Problémy se snažil ještě během položky operativně řešit. "Řešil jsem to posunutím botky nahoru, abych trochu kompenzoval to volnější rameno, které mělo možnost vycestovat nahoru. Do jisté míry to pomohlo, a poté se i střelba o něco zlepšila. Byť jsem se snažil, jak jsem mohl, už to nestačilo," popsal Přívratský.

Po poslední finálové střele zklamání

Bronz bral Ind Swapnil Kusale. V poslední eliminační položce mohl při náskoku 1,1 bodu na Přívratského v dalším kole trefit ránu s hodnotou 9,9. Českému reprezentantovi 10,3 k posunu na medailovou příčku už nestačilo a musel před střelami už jistých medailistů odstoupit od stanoviště.

"V tu chvíli jsem cítil velké zklamání. Ne z toho, že nemám medaili, to člověk úplně nemůže ovlivnit, protože neovlivní to, jak se bude dařit jeho soupeřům. Bylo to zklamání z toho, že jsem neudělal tu svoji práci na sto procent," mrzelo Přívratského.

Něšťastná záležitost s nedotaženým řemínkem byla epizodní, Přívratského nenutí k velkým změnám v přípravě na další vrcholné závody. "Myslím si, že mám nakročeno správným směrem. Dělat nějaké drastické změny by byla chyba. Spíš to bude o tom si ještě zajet určité rutiny. Zkusit možná vymyslet malinko stabilnější polohu pokud to půjde. A ještě trochu více zmáknout emoce, které vyvstávají nejen při každém závodě, ale i tréninku," řekl.   

V následujících týdnech a měsících si chce Přívratský odpočinout od tréninku a závodění. "Dopřeju si trochu volnější režim. V posledních měsících i letech tam moc prostoru na sebe samotného nebylo. V podstatě jsme cestovali ze závodu na závod. Sezony trvaly od podzimu do podzimu a čas na oddych nebyl vůbec žádný. Budu se soustředit na to, abych dal tělo trochu dohromady pomocí fyzioterapie a cvičení. Potom se vrhnu zpět na trénování, abych byl o něco lepší. Třeba o ten kousek, který mě dělil od medaile," uzavřel.   

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články