Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Český tým na inspekci v Paříži. Je to hezká olympijská vesnice, pestřejší než jindy, těší Doktora

Olympijské hry se po dvanácti letech vrací do Evropy. Pařížská show začne příští rok v červenci. Jak jsou spokojeni zástupci Českého olympijského výboru s tím, co viděli při přípravách přímo ve francouzské metropoli? Vypadá to, že by vše mělo klapnout podle plánu. Otázkou tak jen zůstává, zda české výpravě skutečně připadne v olympijské vesnici dům, který je jí slibován.

Je nám líto, video expirovalo.
Martin Doktor o poznatcích z předolympijské Paříže

Na letní Hry 2024 bylo prodáno již přes sedm milionů vstupenek. Cílem je, aby sportoviště navštívilo minimálně deset milionů diváků. Jejich zájem je ale už teď obrovský.

Šéf olympijské mise Martin Doktor se svým týmem vyrazil na inspekční cestu do Paříže, aby navštívil místa, kde se bude česká výprava pohybovat.

Rekognoskace a přeměřování terénu

"Především jsme chtěli jít do našeho domu, kde bude bydlet český tým. Měli jsme na to relativně málo času, ale myslím, že většinu věcí jsme si vyfotili, naměřili a jsme připraveni. Základ víme," řekl Doktor v rozhovoru pro ČT sport.

Vizualizace slavnostního zahájení OH v Paříži
zdroj: Reuters/Paris 2024

Česká reprezentace tak už ví, kde bude v Paříži prostor pro klubovnu, místo pro fyzioterapeuty, kde budou kanceláře. "To jsou vždy důležité věci, dopředu se rozhodnout, kde se to rozmístí. Teď už se řeší detaily," dodal Doktor.

Pestrost, žádné paneláky

V krajním případě se může stát, že Češi o svůj vysněný dům z kapacitních důvodů přijdou. "Přece jen se vychází z nějakého finálního počtu sportovců. Potřebujeme, aby se jich nám kvalifikovalo co nejvíce, takže to jde ruku v ruce," vysvětlil Doktor.

Olympijská vesnice se vrací do Paříže přesně po sto letech. Doktor popsal odlišnosti od těch předchozích, které měl sám možnost vidět.

Přípravy na OH v Paříži
zdroj: Reuters

"Každá budova je jiná, nenajdeme tu prakticky dvě stejné. Dělá to více stavebních společností i architektů. Je to pestřejší než jindy. Nejsou to paneláky, je to hezká vesnice," prohlásil Doktor, jehož těší, že ve vesnici bude i slibovaná zeleň.

"Naše budova by měla mít pouze pět pater, což je skvělé z hlediska shonu v baráku. Za to jsme velice rádi. Doufáme, že nám ten dům zůstane a že se v něm zabydlíme," dodal.

"Myslím, že jsem viděl už tolik vesnic, kde jsem nevěřil, že se to stihne připravit, tady tomu věřím," ubezpečil Doktor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články