Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Štolbová se s favoritkou držela. Hodně těsné, mám z toho dobrý pocit, řekla česká taekwondistka

Petra Štolbová po vyrovnaném boji podlehla v prvním kole soutěže nad 67 kg favorizované Korejce I Ta-pin. Česká reprezentantka poté čekala, jestli ji soupeřka v případě postupu do finále vytáhne do oprav, ale korejská taekwondistka semifinále prohrála. Zlato v kategorii nakonec získala Francouzka Althea Laurinová, která se po bronzu z Tokia dočkala před domácím publikem nejcennější medaile.

Petra Štolbová na olympijských hrách
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Svoboda

"Byl to vyrovnaný zápas, hodně těsné. Mám z toho dobrý pocit. Dala jsem do toho všechno tak jako do přípravy," řekla Štolbová v rozhovoru pro ČT a Radiožurnál.

Korejka se sice ujala vedení úspěšným kopem na hlavu, stejnou mincí odpověděla i česká taekwondistka. Těsný zásah musel posuzovat videorozhodčí.

Na tabuli svítilo skóre 4:4, ale radovala se stříbrná z Tokia I Ta-pin. "Měla víc aktivních bodů," posteskla si.

Štolbová se ve vyšší váhové kategorii nad 67 kilogramů stále rozkoukává. Nové situaci podřídili celou přípravu. "Dopředu jsme počítali, že půjdu s vyššími holkami. Pak to vyšlo na Korejku – nasazenou dvojku, která je stejně vysoká jako já. Z taktiky, kde jsem se měla hodně hýbat a používat víc zadní nohu, jsem musela útočit tak jako v 62 (nižší váhové kategorii)."

Ve druhém setu se česká reprezentantka rychle ujala vedení 2:0, jenže pak přišly velmi podobné útoky Korejky. "Hodně jsem zaspávala ty její údery. Vždycky jsem zůstala stát na místě. Zamrzly mi nohy, přibila jsem se k zemi a nijak jsem nezareagovala," přiblížila jádro neúspěchu Štolbová.

Kulisy v Grand Palais se během několika málo dní radikálně proměnily. Místo šermířských planší je tu místo pro taekwondisty a taekwondistky. Publikum a skvělá atmosféra však zůstává. Štolbová z hlučných ochozů nervozitu neměla. Užívala si to a nemusí to být naposledy.

Třiadvacetiletá reprezentantka měla ještě naději, že se do olympijského turnaje vrátí a z oprav by se mohla propracovat k bronzu. 

"Vyklušu se, sundám si chrániče. Půjdu se najíst, možná se půjdu projít na čerstvý vzduch, udělám si svůj klid. A budu držet palce Korejce," nastínila své nejbližší plány Štolbová. Jenže I Ta-pin prohrála v semifinále se Světlanou Osipovovou z Uzbekistánu, která nakonec získala stříbro.

Ve finále podlehla dvaadvacetileté Francouzce Althee Laurinové, která se po bronzu z Tokia dočkala před domácím publikem nejcennější medaile. Mezi muži vyhrál v nejtěžší váze nad 80 kg při svém debutu pod pěti kruhy Arian Salímí z Íránu, který v duelu o zlato porazil Cadena Cunninghama z Velké Británie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články