Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Opravka by byl velký stres, radovaly se po postupu do semifinále dvojskifařky

I přes předolympijské zdravotní komplikace dvojskif Lenky Luškové a Anny Šantrůčkové hladce proplul úvodní rozjížďkou až do samotného semifinále. Ve své čtyřčlenné jízdě obsadilo české duo druhé místo, což je překvapilo i potěšilo. Nestačily pouze na rumunské obhájkyně zlata z Tokia Ancutu Bodnarovou a Simonu Radisovou. Semifinále mají na programu v Paříži v úterý.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Rozjížďka dvojskifu žen s Lukšovou a Šantrůčkovou
Dostupnost videa skončí: 30.07.2024 12:40

Svěřenkyně trenéra Josefa Lukše se představily v závěrečné třetí rozjížďce a postup do semifinále kontrolovaly od startu, kdy se zařadily za favorizované Rumunky, které jsou i několikanásobnými mistryněmi světa a Evropy.

Lukšová se Šantrůčkovou si již po 500 metrech vypracovaly náskok čtyř sekund na čtvrté Norky Theu Helsethovou a Inger Seimovou Kavlieovou, letošní kontinentální šampionky nakonec jako jediné do semifinále nepostoupily přímo.

"Jsme hrozně rády, že to vyšlo. Opravka o 13. místo by byl velký stres," řekla Lukšová. "Musím zároveň říct, že mě překvapilo, že vypadly Norky. Myslela jsem si, že se o třetí místo budeme rvát spíše my. Hrozně se mi ulevilo, že nemusíme (bojovat o postup do semifinále) přes opravku," přiznala dvaatřicetiletá veslařka startující na čtvrté olympiádě.

Poprvé však Lukšová jede společně se Šantrůčkovou, která poukázala na dlouhou závodní pauzu. Český dvojskif totiž naposledy startoval na květnové dodatečné olympijské kvalifikaci v Lucernu. "Taktika byla samozřejmě zkusit to. Moc jsme nevěděly, co od toho čekat," řekla Šantrůčková.

Další dvě české posádky se v areálu Vaires-sur-Marne nedaleko Paříže představí v neděli. Premiérové starty čekají Miroslava Vraštila s Jiřím Šimánkem na dvojskifu lehkých vah a Pavlínu Flamíkovou s Radkou Novotníkovou na dvojce bez kormidelnice.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články