Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Možná má moje forma stoupající tendenci, prohlásil obhájce olympijského zlata Lipták

Obhájce nejcennějšího kovu brokař Jiří Lipták stráví poslední dny před odjezdem do dějiště olympijských her v Paříži na tréninkovém kempu v Itálii. Na střelnici podobné té v Chateauroux, kde bude usilovat o zisk další medaile, chce doladit formu a ušetřit se případnému tlaku. Skeetař Jakub Tomeček si pochvaluje správné sportovní naladění a rád by navázal na úspěšnou generálku.

Sportovní střelec Jiří Lipták v akci
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Zlatý medailista z Tokia má odlišnou i samotnou olympijskou sezonu. Atypicky začal o měsíc později, aby nebyl dle vlastních slov přestřílený. 

"Je pravda, že jsem začátek sezony neměl výsledkově úplně ideální, nedávno jsem ale v Písku trefil 122 ze 125, což je dobrý výsledek. Možná má moje forma stoupající tendenci," popsal Lipták.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Obhájce zlata Lipták bude ladit olympijskou formu v Itálii

Na zlato dosáhl v japonské metropoli v památném finále po dramatickém rozstřelu s Davidem Kosteleckým, který se musel spokojit se stříbrem. Kostelecký se na svou sedmou olympiádu nedostal, Česko totiž získalo v trapu jen jedno účastnické místo.

"Možná řeknu takové malé tajemství, ale David Kostelecký tam bude jako komentátor pro Českou televizi, takže budeme mít možnost tam spolupracovat. Je možné, že on z tribuny uvidí nějaké chyby, co já nebudu vnímat. Hlavně při tréninku, protože v závodě už se toho moc poradit nedá," konstatoval rodák z Brna.

Těší ho, že zmíněný souboj v Tokiu zaujal fanoušky. "Je to už tři roky, doba utekla strašně rychle. Rád na to zavzpomínám, ale že bych žil jen z téhle situace, tak to není. Víceméně někoho potkám, on mi řekne: 'To bylo super, tenkrát jsme byli v práci, u nás v kanceláři nikdo nedělal a jen jsme se dívali na to vaše finále.' Tak je to pěkné a jsem rád, že se nám podařilo lidem udělat radost," dodal Lipták.

Tomečkovi mnoho času na trénink nezbylo

Skeetař Tomeček měl hektickou přípravu na vrchol letošní sezony  staví totiž dům a pomáhá se starat o čtyřměsíční dceru. Na trénink i proto mnoho času nezbylo, ale v generálce před Hrami se mu dařilo.

"Mělo to samozřejmě pozitivní vliv na psychiku a na správné sportovní naladění. Po vítězství by chtěl člověk přidat další. Paříž bude druhý závod, který pojedu, takže uvidíme," řekl Tomeček. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články