Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Meindlschmid si věřil v Římě na 815 cm a na osobní rekord cílí i na olympijských hrách

Tato sezona je plná dobrých zpráv i překonaných rekordů. A v téhle linii by chtěl pokračovat i na olympijských hrách. Veškeré původní plány překopány. Dálkař Petr Meindlschmid doplnil českou výpravu na poslední chvíli. V Paříži chce překonat osobní maximum a na světovém juniorském mistrovství pošilhává po medaili.

Petr Meindlschmid
zdroj: Reuters

Meindlschmid je letos skvěle připravený. A možná i proto mu přeje štěstí. Dva dálkaři se odhlásili a teprve osmnáctiletý atlet se jako poslední vměstnal mezi dvaatřicítku vyvolených pro Paříž.

"Jedu tam zaskákat co nejlépe, ale hlavně vzít zkušenosti, abych je měl v Los Angeles, abych nebyl tak vykolejený, jako si myslím, že budu teď," přiznal ve Sportovních zprávách.

Těší se na jedinečnou atmosféru. Zažil evropský šampionát a teď mu nastane sen každého atleta. "Dřív jsem si myslel, že jsem typ, co vypne, ale když jsem viděl plný stadion v Římě na Evropě, tak to na mě zapůsobilo," uvedl.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Meindlschmid: Na olympiádu se těším, cílem je skočit osobní rekord

Po finále v Římě si dal volno. "Byl jsem hodně unavený," připustil. "Potom jsme přešli na tvrdou přípravu. Do odletu už budeme jen zvolňovat a ladit formu," přiblížil.

Teprve osmnáctiletý Meindlschmid, kterého připravuje Jiří Brázdil, na evropském šampionátu v Římě nejprve v kvalifikaci poprvé v kariéře překonal osmimetrovou hranici a ve finále pak v juniorském národním rekordu 803 cm obsadil sedmé místo.

Směr se ale vlastně nemění. Překonávat se a překonávat se – to je, oč tu běží. "Na každé závody jezdím se stejným cílem: zlepšovat se a skočit si osobní rekord. Věřím, že abych postoupil z kvalifikace, osobní rekord bude potřeba."

Risk je zisk

V této sezoně si maximum přeskočil třikrát. Své limity vnímá a věří si. "Určitě tam ještě možnost (na zlepšení) je. V Evropě jsem se ve finále cítil na víc, než jsem skočil. Věděl jsem, že na to mám. Neměl jsem tolik natrénováno," prohlásil Meindlschmid, který pomrkával po metě 8,10 až 8,15 metru.

Teď je na tom lépe a hodlá jít na riziko. "Nemá cenu skákat zajišťovacím pokusem nějakých sedm a půl metru. To je zbytečné. Není jiná možnost, než abych riskoval."

Veškeré předsezonní plány se kompletně změnily. Vrcholem mělo být juniorské mistrovství světa koncem srpna v Peru. A k tomu přibylo ME a olympijské hry. "Nikdy jsem takovou náročnou sezonu s velkými závody neměl. Musím zatnout zuby a vydržet to, co nejdéle to půjde," poznamenal odhodlaně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články