Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krpálek Paříž zbožňuje a vyhlíží vysněný souboj s domácí hvězdou

Pro svoji olympijskou kolekci do Kongresového centra v Praze dorazil Lukáš Krpálek. Český judista bude bojovat o svoji třetí olympijskou medaili. Paříž patří mezi jeho nejoblíbenější soutěžní destinace, a to i přesto, že zdejší grandslamový turnaj vyhrál jen jednou v roce 2013.

Lukáš Krpálek si zkouší olympijské oblečení
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Nemohl jsem si přát víc, než zažít olympiádu v Tokiu a v Paříži. Vždy jsem tam startoval s velkým nadšením. A vybudoval jsem si tam fanouškovskou základnu. Když nastupuju, tak mě ženou ti fanoušci, abych vyhrával. Takže se na to těším," prohlásil.

Navíc bude mít při olympiádě v Evropě i velkou podporu z Česka. "Myslím, že tam bude dost lidí. Rodina, spousta judistů, sparingu. Samozřejmě trošku byl problém s lístky, kdyby nebyl takový, tak tam jede víc lidí. Ale nějaká fanouškovská základna tam rozhodně bude," usmíval se Krpálek.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Krpálek si vyzkoušel olympijské oblečení

Kromě vítězství v Tokiu před třemi lety slavil Lukáš Krpálek pod pěti kruhy i v roce 2016, kdy v Riu vyhrál turnaj v kategorii do 100 kilogramů. Tlak si ale rodák z Jihlavy nepřipouští.

"Snažím se si to nebrat. Jedu tam podat maximální výkon a třeba, když ten výkon bude dobrý, tak bych si na tu medaili sáhnout mohl."

Českého zápasníka na cestě ke třetímu zlatu z olympijských her bude chtít zastavit Teddy Riner. Domácí megastar zůstává od olympiády v Tokiu neporažena.

"To bude jedna z největších hvězd francouzského týmu. Samozřejmě to očekávání, že vyhraje zlatou medaili, bude obrovské. Já se budu snažit mu to nějakým způsobem překazit," řekl Krpálek.

V Tokiu na sebe neměli štěstí. "Bohužel se to nepovedlo, klopýtnul ve čtvrtfinále. Můj sen pokračuje dál a hrozně rád bych to finále s ním na olympiádě měl," prohlásil český judista.

Českou medailovou naději nyní čeká závěr přípravy, která bude spojená s týmem ze Slovenska. "Příští týden sem najíždějí a už budeme pilovat a dělat důležité věci před samotným závodem. Dva dny zpátky jsem se vrátil z přípravy v Japonsku, která doufám, že byla úspěšná. Teď už to jen vyladit a 25. července odlet směr Paříž," podotkl Krpálek.

V Riu de Janeiro byl vlajkonošem při slavnostním zahájení a ani nyní si jej nenechá na Seině ujít. "Vždycky na každé olympiádě jsem se toho zahájení zúčastnil. O to víc teď, když to bude jiné, bude to na lodi. Nechci si to nechat ujít," dodal Krpálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články