Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sokolská historie

Kousková bude mít i na olympiádě svého caddyho, Mejzlík jí dal přednost před "pozemákem"

Na Hrách v Tokiu pískal turnaj v pozemním hokeji a rozhodčího měl dělat i letos. Jakub Mejzlík ale nakonec pojede do Paříže v jiné roli – jako caddy golfistky Sáry Kouskové. Časově by sice ve francouzské metropoli stihl obě funkce, jenže olympijská pravidla nedovolují být součástí národní výpravy a zároveň nezávislým mezinárodním sudím.

Kousková si účastí na Hrách splní sen. V redukovaném olympijském žebříčku jí patří 53. místo, což nakonec s přehledem stačilo na premiérovou účast pod pěti kruhy, kam se kvalifikovalo šedesát nejlepších.

Mejzlíkovo rozhodnutí kvituje s povděkem. "Jakub si dělá ve všech rozhodnutích, co se mu zlíbí, ale samozřejmě jsem šťastná, že na olympiádě bude se mnou. Mrzí mě za něj, že nebude pískat, protože jsem mu to moc přála, ale vím, že jsme skvělý tým. Jeho rozhodnutí naprosto chápu," komentovala Kousková.

"Měli jsme několik záložních plánů. I ten, že by dělal caddyho trenér Pavel Nyč, který bude v Paříži samozřejmě s námi," pokračovala česká golfistka.

Mejzlíka ocenila i jako výborného psychologa. "Pomáhá mi i v tom, jak zvládat tlak, protože ten měl například při pískání finále mistrovství světa neuvěřitelný," doplnila Kousková.

Finálová rozlučka v Los Angeles?

Bývalý fotbalista Mejzlík si za upřednostněním golfu před pozemním hokejem stojí. "Obě věci dělám strašně rád, ale ve finále to bylo jednoduché rozhodování. Pozemní hokej pískám ve svém volném čase a golf je v tuto chvíli zaměstnání," vysvětlil Mejzlík.

Po bližším zkoumání olympijských pravidel a konzultacích s oběma federacemi nebylo reálné, aby se Her zúčastnil ve dvou funkcích. "Pískání pozemáku mě ohromně naplňuje, ale cítím se v tuto chvíli zodpovědný jak za svou golfovou roli, tak za pomoc Sáře k co nejlepšímu výsledku, ideálně k medaili," popsal v současnosti uznávaný mezinárodní rozhodčí. 

"Zažiju tentokrát olympiádu z druhé strany a rád bych se do Los Angeles, kde se bude konat další olympiáda, podíval zase jako rozhodčí. A rád bych tam ukončil svou kariéru ve finále," dodal Mejzlík.

Ženský golfový turnaj se v Paříži uskuteční od 7. do 10. srpna.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články