Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Jachtařky se seznámily s Azurovým pobřežím. Vyzkoušely jsme si všechny podmínky, hodnotily

Trojice českých jachtařek se vrátila z Marseille a na olympijské hry je tak připravena. Windsurfařka Kateřina Švíková a posádka třídy 49erFX Zosia Burská a Sára Tkadlecová si důkladně vyzkoušely nástrahy francouzské Riviéry, kde se v soutěžích pod pěti kruhy představí.

Kateřina Švíková
zdroj: Český jachting

České závodnice se do Marseille přesunuly začátkem července. Testovaly nejen formu, ale hlavně náročné podmínky, které na Azurovém pobřeží panují. Typický pro tamější přímořskou oblast je mistrál – silný vítr ze severu, jenž se střídá s jemným větrem z vody na pevninu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
České jachtařky otestovaly v Marseille olympijskou trať i povětrnostní podmínky

"Foukalo ze všech stran. Bylo to různé. Málo větru, velké vlny. Prakticky jsme si vyzkoušely všechny podmínky, co tam mohou během olympiády panovat," uvedla Švíková.

Počasí bude velkým faktorem soutěžního dne, reprezentantky se tak připravují na všechny možnosti. "My to se Sárou pozorujeme. Právě sledujeme, kdy tam mistrál přijde. Zatím to vypadá, že před závody bude foukat hodně, na závody se to uklidní. Ale je to počasí, takže se to mění každý den," dodala Burská.

Vedle specifických povětrnostních podmínek se očekává v oblasti také velké horko okolo 35 stupňů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články