Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hermannová se Štochlovou: Hry v Paříži jsou pro nás za odměnu, chceme si je hlavně užít

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Marie Sára Štochlová si prožily při kvalifikaci na olympijské hry v Paříži emocionální horskou dráhu. Vše nakonec dobře dopadlo a nyní je čeká turnaj ve francouzské metropoli přímo pod Eiffelovkou. Přímé přenosy z OH odvysílá od 26. července ČT sport a ČT sport Plus.

Marie-Sára Štochlová a Barbora Hermannová
zdroj: cvf.cz

Hermannová je v beachvolejbalovém tandemu se Štochlovou tou zkušenější hráčkou. Na Hry se kvalifikovala již potřetí. Do Ria de Janeiro v roce 2016 i do Tokia v roce 2021 po jejím boku stála Markéta Nausch Sluková. Aktuálně je ale kolegyní Hermannové pětadvacetiletá Štochlová a jejich cesta do Paříže se nerodila snadno. 

Původní plán, tedy postup ze žebříčku, vinou zranění a nemocí nevyšel, potřebné body chyběly. Cesta tak vedla přes Nations Cup. V jeho prvním kole ale přišla porážka s Finkami a tak to vypadalo, že dveře do Paříže jsou zavřené. 

Nakonec se ale finálového turnaje Nations cupu v Jurmale mohly zúčastnit jako náhradnice. Byl z toho postup do finále, ale tam se lépe dařilo Nizozemkám, jenže po nějakém čase zklamání vystřídala radost. Nizozemky nesplnily požadavky národního olympijského výboru a to znamenalo i přes předchozí komplikace postup na olympiádu v Paříži.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Beachvolejbalistky Hermannová a Štochlová o účasti na OH

"Nemám přesně slova, jak to popsat. Obě jsme to dost probrečely, nebylo to úplně radostné období. Ve stejné chvíli nám chodily zprávy, že ještě možná není konec. Bylo to zvláštní. Když přišla zpráva, že jsme se kvalifikovaly, nemohla jsem tomu uvěřit," vzpomíná Hermannová v rozhovoru pro ČT sport.

Teď tak vyhlíží účast pod pěti kruhy. "Mohly jsme mít těžší skupinu, než co máme nalosováno. Máme Američanky, mistryně světa, to jsme věděly, že to bude těžké. Pak tam máme Němky, tam nedokážu tipovat, jak na tom budeme," tvrdí Hermannová.

"A pak Francii, takže se těším, že budeme hrát jeden zápas proti plnému centrkurtu. Máme pocit, že si to budeme chtít užít, je to za odměnu. Cesta ze skupiny by mohla být přes Francii," doplňuje.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Perušiče se Schweinerem čekají na OH Evandro a Arthur

"Já jsem vždycky říkala, že bych se tam ráda dostala. Když nám zavolali a potvrdili, že pojedeme, tak jsem si říkala, že to vesmír zařídil. Vždycky mám takové ty vzpomínky po zápase, kde kdo seděl, co hrálo za písničku, to ale tady asi nebude možné. Bude to hezká premiéra pod Eiffelovkou," dodává Štochlová.

Hermannovou těší, že bude mít velké zázemí ve svých rodinách. Obě navíc tvrdí, že forma jde nahoru.

"Po Jurmale jsem byla demotivovaná. Nakonec jsem to hecla a od té doby, co nám přišla zpráva, že jedeme, byl to automatický nával energie. Šláply jsme do toho a čeká nás ještě malý tréninkový kemp na Tenerife," doplňuje Štochlová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články