Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Galušková: Byla jsem si jistá, že to klapne. Olympiáda ale není veřejný závod jako v Česku

Antonie Galušková v olympijském závodu kajakářek obsadila jednadvacáté místo, když nepostoupila ze semifinále. Od finále přitom byla blízko, jenže v závěru neprojela branku. V rozhovoru pro Českou televizi ale přiznala, že kdyby se závod měl jet znovu, rozhodla by se stejně. S tím rozdílem, že tentokrát by jí to vyšlo.

Antonie Galušková
zdroj: ČTK

Galušková neprojela jednu z posledních branek a po padesátisekundové penalizaci se mezi dvanáct finalistek nedostala.

"Moc jsem to nevstřebala, ale je to lepší, mám tu celou rodinu, to mi hodně pomáhá se přes to přenést, protože se o tom vůbec nebavíme. Bylo to trochu frustrující, když jsem za nimi nemohla přes kanál a jen jsme si posílali pusu přes tribunu," řekla v rozhovoru pro ČT sport.

Od začátku na mezičasech výrazněji ztrácela na nejlepší, přesto by se nakonec mezi dvanáct finalistek dostala. V závěru ale neprojela branku číslo 21 a následný trest ji vyřadil ze hry o postup.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Galušková: Bolí to, dál je ale třeba pokračovat s čistou hlavou
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 23:28

Třiadvacetiletá česká reprezentantka přitom stále věřila, že by jury mohla přimhouřit oko, což ale nedopadlo. "Naděje u mě umírá jako poslední a byla jsem si jistá, že to klapne, ale olympiáda není veřejný závod u nás v Česku, aby mi to prominuli."

Chtěla prostě zrychlit, a proto riskovala. "Je to tak, nahoře mi to neklouzlo a nebylo to takové, jak bych si představovala. Bohužel mi tam u brány pár milimetrů chybělo. Udělala bych to ale znova a tentokrát by mi to vyšlo," smála se.

Oproti kvalifikaci byla trať těžší. "Byly jsme donucené jet dvě otočky nad bránou, nebylo to napřímo. Vzalo nám to hodně energie a dole už jsem neměla moc sílu se do té brány procpat. Někdo se s tím popasoval líp, někdo hůř," uvedla.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Galušková: Bylo to o pár milimetrů
Dostupnost videa skončí: 31.07.2024 18:18

Je ale ráda, že jí závod dal hodně zkušeností. "Je to první olympiáda, takže to, jak jsem se cítila na startu, během jízdy, co jsem cítila, to je pro mě strašně nová věc a věřím, že to budu schopna uplatnit v jiných závodech."

Nervózní byla už v neděli ráno. "Probudila jsem se v šest ráno, jak mi začalo víc bušit srdce. Musela jsem se vydýchat, abych zase usnula. Člověk přemýšlí, jak to projet líp. Ten den jsem uzavřená sama do sebe, a když se někdo začně bavit o ničem jiném než sportu, je to uvolňující," řekla.

Závod ovládla australská vodní slalomářka Jessica Foxová a získala již pátou medaili pod pěti kruhy. "Bylo tam tolik lidí, že nás k ní ani nepustili. Je to absolutní fenomén a splnila si svůj sen," řekla k rodačce z Marseille.

"My jsme tak trochu všechny holky věděly, že si pro to Jessica jde. Muselo to pro ni být hodně speciální," dodala Galušková s tím, že doufá, že se jí podaří probojovat do Los Angeles v roce 2028.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články