Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Chci ze sebe vyždímat, co to půjde, říká Muchová a už trénuje v Paříži

První z českých tenistek dorazila na olympijské hry do Paříže Karolína Muchová. Ta musela letošní grandslamové Roland Garros vynechat, teď už na antukových dvorcích trénovala. "Je tady strašně málo lidí, je to takové poloprázdné, zvláštní, ale příjemné. I ty barvy za kurtem, modrá mi docela sedí," řekla Muchová, která měla zraněné zápěstí. Musela si dát pauzu po loňském semifinále US Open a v únoru podstoupila operaci.

Karolína Muchová
zdroj: Reuters autor: Toby Melville

Po ní se vrátila koncem června na trávě. V Eastbourne odehrála dva zápasy a pak odstoupila, ve Wimbledonu vypadla v prvním kole. Minulý týden na antuce postoupila do finále turnaje v Palermu. Na olympiádě startuje díky chráněnému žebříčku. "Měla jsem cíl, vrátit se na olympiádě a nebo potom na US Open. Jsem ráda, že jsem stihla i nějaké turnaje před tím, že jsem něco odehrála. Jsem tady určitě líp připravená," pochvalovala si.

Zápasová zkušenost z Palerma, kde došla do finále, se jí může hodit. "První kola jsem se trošku protrápila k tomu vítězství, ale myslím si, že potom od semifinále jsem zahrála dva dobré zápasy. Samozřejmě tam pořád jsou určité nedostatky. Je to můj asi šestý, sedmý letošní zápas, takže asi se to dalo tak nějak čekat, že to nebude ještě úplně světové," hodnotila své vystoupení na Sicílii.

Po náročném turnaji a cestování řeší různé bolístky. "Trošku se tady z toho dostávám. Musím si zase zvyknout na ten nápor," poznamenala.

Pro tenisty je olympiáda komplikací v nabitém programu. Z trávy se musejí vrátit na antuku a hned po OH jim začíná šňůra na zámořských betonech. "Ale ta olympiáda je přece jen něco speciálního. Je to jednou za čtyři roky. Pro mě je reprezentovat Česko úplně nejvíc," řekla Muchová. Ve vesnici se dozvěděla o zvyku měnit odznáčky a líbí se jí, že tu potkává známé sportovce.

Nevadí jí ani výrazně skromnější ubytování, než na jaké je z turnajů zvyklá. "Je to takový kemp, bych řekla. Je to jiné, ale mně se to líbí. Já jsem zatím sama na tom apartmánu, který máme. Uvidíme, až přijedou holky, jak se nám to zaplní. Nejsme na to ani jedna zvyklá, že sdílíme takhle prostory, ale myslím, že to zvládneme v pohodě a může to být i docela sranda," řekla.

Do Paříže z turnaje v Praze přijedou Linda Nosková, která vypadla v semifinále dvouhry, a Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou po pátečním finále čtyřhry.

Los přidělil Muchové na úvod turnajovou šestnáctku Leylah Fernandezovou z Kanady. "Je to dost těžké, ale nejsem nasazená, takže to mohlo být i horší. Myslím, že obě dvě máme dobrou šanci postoupit," řekla Muchová. Po odstoupení zraněné Markéty Vondroušové ve čtyřhře do ní nastoupí po boku Noskové. "Uvidíme, jestli si stihneme spolu zahrát nebo něco nacvičit. Můžeme jen překvapit," doplnila Muchová.

S ambicemi byla opatrná i pro dvouhru. "Pro mě je těžké mít nějaké ambice, fakt po takové pauze přece jenom nejsem v nějakém peaku. To, že jsem zahrála teď finále v Palermu, je hezké a určitě mi to dodalo sebevědomí, ale pořád je to strašně málo zápasů. Takže se budu prostě snažit hrát úplně na sto procent. Vyždímat to, co to půjde, abych podala co nejlepší výkon," dodala sedmadvacetiletá tenistka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články