Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Budu rád za jakoukoli medaili, řekl Pála po nominaci tenistů na olympiádu v Paříži

Šéf tenisové výpravy Petr Pála pohlíží na českou nominaci pro olympijské hry v Paříži s příslibem. Vedle obhájkyň deblového zlata z Tokia Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové neschází v týmu ani stříbrná medailistka Markéta Vondroušová, Tomáš Macháč, Jakub Menšík, Adam Pavlásek, Karolína Muchová a Linda Nosková. Pála si přeje, aby Češi zanechali stejně jako při předchozích třech účastech pod pěti kruhy medailovou stopu.

Petr Pála a Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Umit Bektas

"Budu rád za jakoukoli medaili. Kdyby to cinklo, tak by to bylo super, protože by se navázalo na předchozí olympiády. Byl bych rád, kdyby série pokračovala," prohlásil Pála.

Češi zahájili medailovou sérii na Hrách před dvanácti lety v Londýně, kde braly stříbro Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. V Riu de Janeiro získala bronz ze singlu Petra Kvitová, k níž se přidali v mixu Radek Štěpánek s Hradeckou a v ženské čtyřhře Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou. Před třemi lety vybojovala stříbro v Tokiu Vondroušová, Krejčíková se Siniakovou v deblu dokonce triumfovaly.

"Hráče a hráčky máme na to, aby se porvali o postup do zápasů o medaili. Bude zajímavé, jak se všichni poperou s tím, že se jde z antuky na trávu a zase na antuku. Naše holky umí hrát všechny na všem. Bára je vítězka z Paříže (Roland Garros), Maky (Vondroušová) a Muška (Muchová) jsou finalistky. Na papíře jsme silní, ale tenis je vyrovnaný. Bude záležet i na losu," doplnil Pála.

Markéta Vondroušová
zdroj: Reuters autor: Edgar Su

Zatímco ze světových jmen se z Her omluvily například Běloruska Aryna Sabalenková či Tunisanka Uns Džábirová, české opory chybět nechtějí. "Olympiáda je pro všechny ostatní sporty, možná kromě fotbalu a ragby, vrchol. A pro tenisty šel úspěch na ní ohromně nahoru. Vnímají to teď jinak. Máme grandslamy, ale pak už je olympiáda," doplnil Pála.

Všechny tři soutěže by mohl odehrát Macháč, který je vedle singlu také ve čtyřhře s Pavláskem a může hrát i smíšenou čtyřhru se Siniakovou. "Mix se hlásí 24. července a budeme hlásit Katku a Tomáše. Myslím, že šanci dostat se mají," uvedl Pála.

Do nominace se po odhlášení některých hráčů vešel také osmnáctiletý Menšík. Schází naopak Jiří Lehečka, protože léčí únavovou zlomeninu bederního obratle. "Je to škoda. Tohle zranění je těžké odhadnout," zakončil Pála.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články