Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Bronzoví kordisté přistáli v Praze. Tohle se neonosí, řekl Beran a poklepal na medaili

Hlasitým pokřikem "Kluci, děkujeme" v neděli bronzové šermíře z olympijských her Jiřího Berana, Jakuba Jurku, Martina Rubeše a Michala Čupra přivítali na pražském Letišti Václava Havla rodina a příznivci. S vysoko zdviženými kordy vytvořili improvizovanou bránu, kterou úspěšný tým ve slavnostní náladě vstoupil zpět do rodné země. Natěšené fanoušky a rodinu dlouho napínali, z letadla se do příletové haly přesunuli až mezi posledními.

Bronzoví kordisté po příletu z olympiády do Prahy
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Bronzovou medaili čtveřice na pařížské olympiádě vybojovala v pátek, v utkání o třetí místo porazila světové jedničky Francouze 43:41. Kordisté po příchodu přiznali, že jsou z mediálních povinností za poslední dny unavení, oslavy si ale užívají.

"Pro mě je to konec, pro kluky je to další práce, další začátek na další olympijský cyklus a je to nádherný, je to krásnej pocit," řekl dvaačtyřicetiletý šermíř Beran, který už dříve oznámil, že v pařížském Grand Palais ukončí kariéru. Na dotaz novinářů, zda si rozhodnutí ještě rozmyslí, s úsměvem odpověděl, že nikoliv. Skupina tak teď podle svých slov bude hledat "dalšího do party".

V Praze se olympijská čtveřice dlouho nezdržela, z letiště jejich kroky zamířily na Olympijský festival do Mostu, kde se chtějí pozdravit s dalšími fanoušky. "Oslavy pořád pokračujou a ještě pár dní poběží, možná tejdnů," uvedl Rubeš. "Tohle se neonosí," dodal s bronzovou olympijskou medailí v ruce Beran.

Paříž fokus podcast s Petrem Kubáskem: Zlatá tenisová radost. A čím kordisté šokovali Francouze?

Kordisté ziskem bronzu vyrovnali olympijské maximum českého šermu. Na hrách v roce 1908 získali individuální i týmový bronz šavlisté. Před třemi lety na ně třetím místem v Tokiu navázal Alexander Choupenitch ve fleretu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články