Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

All Blacks stříbro z Tokia neobhájí, Fidži se na postup přes Irsko nadřelo

Ještě před slavnostním zahájením pařížské olympiády se rozhodlo o semifinalistech turnaje v sedmičkovém ragby. Dvojnásobní olympijští vítězové z Fidži udolali Irsko až díky obratu v závěru 19:15. Úspěšnější byli proti favoritovi Jihoafričané, Novému Zélandu oplatili porážku ze základní skupiny a All Blacks tak stříbro z Tokia neobhájí.

Utkání Nový Zéland – JAR
zdroj: Reuters autor: Dylan Martinez

Springboks zajistil nečekanou výhru nad novozélandským favoritem Tristan Leyds, který položil rozhodující pětku a proměnil oba kopy.

Jihoafričané přitom po dvou středečních prohrách proklouzli do čtvrtfinále až díky vysokému vítězství nad Japonskem, na třetím místě měli lepší skóre než Samoa ve skupině B.

Francouzi rozhodli duel proti světovým jedničkám už v prvním poločase, který ovládli 21:0. Argentina po přestávce dotahovala, postup domácích ale v závěru zpečetil nejsledovanější hráč turnaje Antoine Dupont a zaplněné hlediště Stade de France bouřilo nadšením.

K další senzaci se potom schylovalo v utkání Fidži s Irskem, které po poločase zvýšilo náskok na 15:7, ale závěrečnému tlaku favorita nedokázalo čelit. Obhájci zlata rozhodli zápas dvěma pětkami behem necelých 50 sekund druhé půle.

Nejsnazší cestu do bojů o medaile měli Australané, Spojeným státům nepovolili ani bod, vítězství 18:0 uzavřel v závěru osmi body Maurice Longbottom.

Výsledky čtvrtfinále turnaje ragbistů:

JAR – Nový Zéland 14:7 (14:7), Francie – Argentina 26:14 (21:0), Fidži – Irsko 19:15 (7:10), Austrálie – USA 18:0 (10:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články