Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ondra se těší na olympijskou přípravu v novém centru v Brně. Jsem nadšený, zářil

Exhibiční závod otevřel lezecké centrum Hangar, které vzniklo ve spolupráci s Adamem Ondrou, jedním z nejlepších lezců světa. Je zaměřené na bouldering a bude dalším oficiálním tréninkovým centrem reprezentace. Svojí rozlohou jde o největší centrum v ČR.

Adam Ondra v novém lezeckém centru v Brně
zdroj: ČTK

"Velká a moderní boulderová stěna je něco, co mi v Brně už dlouho chybělo, takže když se tenhle projekt objevil, byl jsem nadšený, že se na něm můžu podílet. Je to lezecké centrum minimálně evropské úrovně," řekl Ondra.

Spolupráce s centrem není pro Ondru ani trochu formální záležitostí. Letos jej čeká sezona plná závodů a příští rok už bude vše směřovat k olympiádě v Tokiu, kde bude mít toto sportovní odvětví premiéru pod pěti kruhy. "Budu zde trávit spoustu času a moc se na to těším," podotkl Ondra.

S rozlohou 1200 metrů čtverečních nemá centrum v zemi konkurenci. K dispozici zde bude 250 boulderových cest všech obtížností pro závodní i rekreační lezce, ale i pro rodiny s dětmi. "Je zde i profesionální stěna pro potřeby reprezentace. Všechny chyty jsou od předních výrobců a odpovídají posledním trendům," řekl manažer centra Tomáš Labounek.

Je nám líto, video expirovalo.
Adam Ondra otevřel v Brně nové lezecké centrum
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články