Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Olympijská výprava představila kolekci pro Rio

Praha – Jednasedmdesát dní před startem olympijských her v Riu představila česká výprava oblečení, které budou naši sportovci v Brazílii nosit. V Soči to byly beranice, v Londýně holinky – do Ria povezou pestrobarevné klobouky a karikatury běžce Zátopka. Účastníci Her ji předvedli v centru Prahy.

Na eskalátorech pražského obchodního centra bylo odhaleno, jaké oblečení na sobě budou nosit sportovci během olympiády v Riu de Janeiro. Modely se na chvíli stali mimo jiné plavec Jan Micka a chodkyně Anežka Drahotová.

"Brazílie, to je hlavně karneval, nikdy nekončící noc. Tak jsme chtěli, aby s tím naše oblečení korespondovalo," vysvětloval předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval volbu pestrobarevných prvků na volnočasovém oblečení výpravy. "Normálně barevné oblečení nepreferuji, ale tohle se mi líbí, evokuje to náladu brazilského festivalu," líbila se myšlenka Drahotové.

Je nám líto, video expirovalo.
Je to karneval v Riu, říká návrhářka o olympijské kolekci

Kolekce je inspirována postavičkou, kterou čtyřnásobný olympijský vítěz Zátopek připojoval ke svému podpisu fanouškům. "Díky postavičce Emila Zátopka na oblečení pak bude mít každý olympionik u sebe trochu jeho nezdolnosti a obětavosti," uvedl Kejval.

Kolekce čítá dvacet kusů oblečení pro muže i ženy. Pánská část je laděna do modra, dámská do červena. Ženy mají navíc bílou sukni a muži košili s barevnými kruhy. Nejvýraznějším prvkem budou pestrobarevné kloboučky a kolekci doplní i větrovky.

Pod motiv inspirovaný Emilem Zátopkem se podepsal akademický malíř Milan Jaroš. Kolekce navíc ukrývá i propracované detaily, kterým je například zip ve tvaru "Zátopkovy" tretry. Střihy kolekce a materiály zkoušeli kanoista Martin Fuksa a plavkyně Simona Baumrtová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články