Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Olympiáda dětí a mládeže už zná své logo, akci uspořádá Jihočeský kraj

Do jižních Čech dorazí na další Olympiádu dětí a mládeže v červnu 2024 na 4500 mladých sportovců, trenérů a členů doprovodu z celé republiky a představí se na 27 sportovištích. Chystaná akce už odtajnila také logo, které připravila studentka Střední uměleckoprůmyslové školy v Českém Krumlově.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Další Olympiádu dětí a mládeže uspořádá Jihočeský kraj

Vítězné logo vzešlo ze soutěže pro studenty uměleckoprůmyslových středních škol Jihočeského kraje, které se zúčastnilo přes 50 tvůrců. Do hlavní části postoupilo šest kvalitních návrhů a porota nakonec vybrala logo Karolíny Spiesové.

Vítězné logo se bude objevovat na všech sportovištích a propagačních materiálech ODM 2024. "Logo vychází ze zvukového vlnění. Akustické vlny přenášejí energii, stejně jako dav fanoušků, přátel a rodiny na soutěžící. Tím ovládají veškerou energii kolem, vytvářejí nezapomenutelnou atmosféru a podporu pro účastníky soutěže," popsala logo autorka.

Největší multisportovní akce v Jihočeském kraji se uskuteční od 23. do 27. června 2024. Organizaci a rámec spolupráce podpisem smlouvy stvrdil hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba a předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

"Olympiáda dětí a mládeže bude předskokanem velké olympiády, která se v roce 2024 uskuteční v Paříži. Těšíme se, že bude po dlouhé době v Evropě a věříme, že právě České Budějovice navodí skvělou olympijskou atmosféru. I díky tomu přivedeme další děti ke sportu," dodal Jiří Kejval s tím, kde bude centrum české akce.

Zdroj
ČT sport, olympijskytym.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články