Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nepejchal vyhrál třípolohovku v Pekingu a vystřílel Česku místo na olympiádě

Puškař Filip Nepejchal vyhrál na Světovém poháru v Pekingu soutěž ve střelbě z libovolné malorážky na 3x40 ran a vybojoval druhý triumf v kariéře. Devatenáctiletý talent zároveň jako druhý střelec zajistil pro Českou republiku účastnické místo na olympijských hrách v Tokiu. Před měsícem se totéž podařilo skeetaři Jakubu Tomečkovi v Acapulcu.

Účastník olympiády v Riu de Janeiro Nepejchal napodobil svůj pohárový triumf z roku 2016, kdy v Baku v pouhých šestnácti letech ovládl vzduchovou pušku.

V třípolohové střelbě dosáhl mezi seniory životního úspěchu, předloni byl v této disciplíně druhý ve finále SP v Dillí a ve stejném roce se stal i juniorským vicemistrem světa.

Letos získal druhou zlatou medaili po březnovém titulu juniorského mistra Evropy ve vzduchové pušce.

Je nám líto, video expirovalo.
Nepejchal vyhrál na SP v Pekingu ve střelbě na 3x40 ran a zajistil pro Česko místo na OH v Tokiu

V Pekingu Nepejchal prošel do osmičlenného finále z pátého místa a v boji o medaile byl po střelbě vkleče druhý, vleže se propadl na čtvrté místo, ale eliminační souboje vestoje zvládl skvěle.

Držel se i ve vedení, než jej v předposlední sérii o tři desetiny předstihl stříbrný olympijský medailista z Ria Sergej Kamenskij. Závěrečnou ránu ale Nepejchal trefil lépe než zkušený ruský soupeř (10,2:9,3) a o šest desetin zvítězil.

O desetinu zároveň vylepšil tři roky staré juniorské maximum Maďara Istvána Péniho, který v pekingském finále skončil čtvrtý. Od roku 2017 drží Nepejchal i kvalifikační juniorský světový rekord (1185).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články