Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nemyslete si, že během pandemie netestujeme. Dopingové podvodníky chytíme, vzkázal Coe

Šéf Světové atletiky Sebastian Coe varoval sportovce na celém světě, aby si nemysleli, že mohou současné koronavirové krize využít k beztrestnému porušování antidopingových pravidel. Chytíme vás, pohrozil potenciálním podvodníkům. "Nemyslete si, že se teď nacházíme v době bez testování. Tak to není," uvedl.

Sebastian Coe
zdroj: ČTK/AP autor: Laurent Gillieron

"Chtěl bych vyslat naprosto jednoznačné poselství všem atletům: pokud se rozhodnete vykročit mimo hranice integrity našeho sportu, přistihneme vás," řekl Coe v rozhovoru pro německou stanici Deutsche Welle.

Coe stejně jako v minulých týdnech další vrcholní sportovní funkcionáři reagoval na fakt, že kvůli pandemii musely antidopingové agentury výrazně omezit testování. Vzhledem k zastavení profesionálního sportu navíc odpadly i kontroly při soutěžích.

"Kvůli zákazům vycházení, omezování kontaktu a zhoršeným podmínkám k cestování je testování samozřejmě složitější. Ale nikdo by si neměl myslet, že se netestuje  testuje. Jen je to těžší než obvykle, ale to všichni akceptují," řekl třiašedesátiletý Coe.

Bývalý vynikající britský běžec doufá, že po zrušení mistrovství Evropy a přeložení olympijských her v Tokiu na rok 2021 si ještě atleti letos zazávodí.

"Snad budou moci ještě tento rok začít s plnohodnotným tréninkem. A potom bychom rádi uspořádali co nejdříve nějaké mítinky. Ale jen tehdy, pokud to bude bezpečné," dodal s odkazem na stále trvající stav pandemie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články