Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nejvíce medailí vezou z Olympiády dětí a mládeže sportovci z Jihomoravského kraje

Vůbec nejvíce cenných kovů na Olympiádě dětí a mládeže získali mladí sportovci z Jihomoravského kraje, z toho třicet čtyři zlatých. O jednu z nich se během závěrečného dne postaraly beachvolejbalistky Veronika Kleiblová a Tereza Lajkebová. Ve fotbalovém turnaji porazil výběr Jihomaravského kraje soupeře ze středních Čech 2:0. Tenisové finále starších žáků vyhrál rovněž reprezentant Jihomoravského kraje Lebiš 2:1 na sety nad Čankem. Ve finále basketbalového turnaje chlapci z jižních Čech porazili pardubický výběr 76:55.

Na téhle velké sportovní akci nechyběli ani při posledním dnu známí sportovci. Fotbalistům po finále předával medaile a diplomy například legendární fotbalový záložník Karel Poborský a ústecký výběr, který nakonec prohrál boj o třetí místo se zlínským krajem, vedl další bývalý reprezentant Patrik Gedeon.

"Prožili jsme tady nádherný týden a kluci si to užili," přiznal trenér čtvrtého týmu, i když měl pocit, že si jeho svěřenci přece jen důležitost téhle akce vzali do hlavy až moc. "A na jejich výkonu to bylo bohužel vidět i když se čtvrtým místem před turnajem vůbec nepočítali," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články