Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Náměstek ministra sportu je podezřelý z korupce, Peking spojitost se ZOH 2022 odmítá

Peking - Metropole Číny si po letních olympijských hrách v roce 2008 dělá naděje i na pořádání zimní olympiády v roce 2022. Zatím je Peking v pozici hlavního favorita, ale kolem jeho kandidatury se začaly objevovat první nepříjemnosti. Náměstek ministra sportu Siao Tchien je vyšetřován pro závažné porušení práva a disciplíny, což je v Číně považováno za obvyklý eufemismus pro korupci.

Je nám líto, video expirovalo.
Čínský vysoký sportovní funkcionář čelí obvinění z korupce

Zástupci přípravného výboru se před blížící se volbou snaží odmítnout jakoukoliv spojitost s pořádáním Her. "Siao Tchien byl sice členem Čínského olympijského výboru, ale věřím, že jeho obvinění nebude mít žádný vliv na žádost Pekingu o pořádání Her, spíše naopak. Myslím, že vyšetřování jen odráží to, jak rázně čínská vláda proti korupci vystupuje," uvedla mluvčí Čínského olympijského výboru Wang Chuej.

Téma korupce je momentálně v centru pozornosti kvůli skandálu na půdě Mezinárodní fotbalové federace. Peking, který soupeří o zimní olympijské hry v roce 2022 s kazašským Almaty, tak veškeré spojení s obviněným náměstkem odmítá. O pořadatelské zemi by mělo být rozhodnuto 31. července.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články