Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zakopalová i deblistky prohrály na OH s Italkami

Londýn - Dnešek nevypadá jako dobrý den pro českou tenisovou výpravu. Odpoledne vypadl Tomáš Berdych, nyní na turnaji dohrály i tři české tenistky. Klára Zakopalová podlehla v prvním kole Italce Francesce Schiavoneové 1:2 na sety, prohrály i deblistky Petra Cetkovská s Lucií Šafářovou. Ty také podlehly italskému páru - druhým nasazeným Saře Erraniové a Robertě Vinciové (2:6, 3:6). Do druhého kola se tak podařilo postoupit pouze Petře Kvitové.

Zakopalová toužila Schiavoneové vrátit porážku 0:6 a 4:6 z třetího kola letošního Wimbledonu. Výsledkově sehrála se zkušenou italskou obranářkou vyrovnanější duel, odveta jí ale přesto nevyšla. V třetím setu dokázala stáhnout skóre 2:5 a zachránit dva mečboly, třetí z nich už ale při svém servisu neodvrátila a prohrála po setech 3:6, 6:3 a 4:6.

"Prohrála jsem s dvaadvacátou hráčkou světa, tak nemůžu říct, že to je pokažené. Nechala jsem tam všechno," řekla Zakopalová. "A prohra jako prohra, vždycky mrzí," komentovala 30. hráčka žebříčku WTA fakt, že ve Wimbledonu dokázala Schiavoneovou potrápit mnohem méně než nyní na turnaji pod pěti kruhy.

Zkušeností z Wimbledonu se snažila Zakopalová využít v olympijském turnaji. Snažila se především vyhnout bekhendu desáté nasazené. "Protože ty čopy mi vadí víc na trávě, ale bohužel, zase to nevyšlo," litovala Zakopalová, která stejně jako na hrách v Aténách 2004 a v Pekingu o čtyři roky později vypadla hned v 1. kole.

Utkání se Schiavoneovou mělo zpočátku mdlou atmosféru, ale na druhý set přišlo hodně českých fanoušků, kteří teistku podpořili. Chvilku zápas sledoval i prezident Václav Klaus. "On tam byl? To vůbec nevím," nevšimla si v herním zaujetí hlavy státu. "Už se na mě díval jednou na Štvanici a tam jsem z toho byla nervózní," řekla.

Deblistky Šafářová s Cetkovskou potvrdily špatný start českých tenistů do turnaje. Druhým nasazeným postup do druhého kola příliš nezkomplikovaly a s pouhými pěti vyhranými gemy se s turnajem rozloučily.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články