Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Výborné třetí kolo skupin házenkářek zamotalo průběh turnaje

Londýn - Ranní skvělý zápas Norek proti Koreji udal tón celému středečnímu programu. Ten nabídl celou řadu výborných zápasů a do velké míry naznačil, kdo se kvalifikuje do čtvrtfinále. Tam už se s jistotou dostaly Rusky v předešlém kole.

Házená žen: Norsko - Korea
zdroj: Getty Images autor: Jeff J Mitchell

Ty tentokrát narazily na výborný chorvatský tým - a nakonec si s ním nedokázaly poradit v dalším výborném zápase, který Chorvatky vyhrály 30:28. Ze skupiny A si ještě prakticky zajistily účast ve čtvrtfinále balkánské soupeřky z Černé Hory, které porazily Angolu 30:25, a také favorizované Brazilky, které s přehledem přejely Britky 30:17. Možnost postupu domácího týmu, stejně jako Afričanek, je tak v tento moment už jen v teoretické rovině.

Zlaté norské medalistky z Pekingu se již hned v 9:30 londýnského času střetly s Jižní Koreou. Ve třetím utkání mířily Skandinávky za druhým vítězstvím a těsně před koncem to i vypadalo, že jej dosáhnou, a to i díky 11 gólům Linn Jorum Sullandové. Patnáct sekund před koncem však Korejky vyrovnaly na konečných 27:27.

V dalších zápasech skupiny B Francouzky, favoritky turnaje, rozdrtily Švédky 29:17, přičemž od začátku neměly se soupeřkami větší potíže. Španělky v posledním zápase už téměř vypouštěly konec zápasu, když vedly pohodlně 21:15, Dánky se však dostaly na dosah dvou gólů. Nakonec si však celek z Pyrenejského poloostrova vítězství nenechal ujít a zvítězil 24:21. O ničem však ještě není stoprocentně rozhodnuto, a i poslední Švédky ještě mají šanci na postup, byť už to pro ně bude velmi těžké.

Výsledky 3. kola

Skupina A:
Černá Hora - Angola 30:25, Británie - Brazílie 17:30, Rusko - Chorvatsko 28:30

Skupina B:
Norsko - Jižní Korea 27:27, Francie - Švédsko 29:17, Španělsko - Dánsko 24:21 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články