Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Veslařský SP vyvrcholí v Mnichově bez Synka a Knapkové

Mnichov - Bez elitních českých veslařů Ondřeje Synka a Miroslavy Knapkové vyvrcholí o víkendu v Mnichově seriál Světového poháru. Oba skifaři dali stejně jako dvojskif sester Antošových přednost přípravě na olympijské hry, další dvě české posádky kvalifikované do Londýna se ale v Německu představí.

Sport
zdroj: ČT4

Na start se tak postaví čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník i "těžká" čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Milan Bruncvík, Jakub Podrazil, Michal Horváth, která si účast na olympiádě vybojovala v květnové dodatečné kvalifikaci v Lucernu.

I bez účasti v Německu má ale Synek šanci ovládnout celkové hodnocení skifu. Mistr světa z roku 2010 totiž vyhrál závody v Bělehradu i v Lucernu a v čele průběžného pořadí disciplíny má náskok šesti bodů před Alanem Campbellem z Velké Británie, který je do Mnichova přihlášen.

Nominace:

Muži: Martin Slavík (skif lehkých vah); Matyáš Klang, Milan Bruncvík, Jakub Podrazil, Michal Horváth (čtyřka bez kormidelníka); Petr Melichar, Jakub Koloc, Jan Pilc, Kornel Altman (čtyřka bez kormidelníka); Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník (čtyřka bez kormidelníka lehkých vah); David Jirka, Petr Ouředníček, Jakub Houska, Petr Vitásek (párová čtyřka); Jan Andrle, Martin Basl, Adam Štěrbák, Petr Buzrla (párová čtyřka).

K tomu, aby Synka předstihl a připravil jej o pátý celkový triumf na skifu, musí Campbell vyhrát. Hlavním favoritem závodu je pětinásobný světový šampion Mahé Drysdale z Nového Zélandu.

Celkem se v Mnichově představí šest českých posádek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články