Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Veslaři Bond a Murray zajeli nejrychlejší světový čas

Eton - Dvojka bez kormidelníka Hamish Bond a Eric Murray z Nového Zélandu se hned první den veslařské olympijské regaty v Eton Dorney zapsala do historie. Čtyřnásobní světoví šampioni, kteří jeden z triumfů získali na čtyřce bez kormidelníka, překonali v úvodní rozjížďce výkonem 6:08,50 o více než šest sekund deset let starý nejlepší světový čas Britů Matthewa Pinsenta a Jamese Cracknella.

Veslaři Bond s Murraym
zdroj: ISIFA

"Když jsme se rozjížděli, tak jsme se bavili o tom, že fouká příjemný povítr a je dobrá šance zajet rychlé časy. Podmínky byly dobré, ale netušili jsme poté, jak rychlí jsme," uvedl v cíli spokojený Bond, který se svým parťákem závodí od roku 2009 a od té doby nebyli poraženi.

"Je to pro nás vzpruha. Věděli jsme, že jsme dobře připravení, ale člověk nikdy neví, jestli postoupí do finále," podotkl Murray. "Musíme stejně pokračovat i nadále. Dobře si uvědomujeme, že jsme udělali jen jeden krok. Chtěli jsme postoupit do semifinále, což se nám podařilo," dodal.

V dobré formě se na začátku regaty prezentovaly i Britky Helen Gloverová a Heather Stanningová, které zajely na dvojce bez kormidelnice historicky nejrychlejší olympijský čas 6:57,29. Obě nyní věří, že se jim podaří disciplínu vyhrát a získat pro Británii první zlatou medaili z ženského veslování.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články