Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Velké londýnské finále střelkyni Sýkorovou změnilo a posílilo

Zlín – Střelkyně Adéla Sýkorová si po bronzovém olympijském závodě užívá krátké dovolené. Zbraň příštích čtrnáct dní pustí z ruky i z hlavy. Pětadvacetiletá střelkyně se účastnila už svých druhých olympijských her. Z Londýna si odváží nejen cenný kov, ale také neocenitelné zkušenosti z velkého finále.

"Člověk se potřebuje dostat do kontaktu se světovou špičkou a musí projít finále, aby postupně přestal být nervózní. Myslím, že mě v tomhle Londýn nejvíce změnil," prohlásila Sýkorová, která loni vyhrála v malorážce univerziádu a ze světových pohárů má dvě třetí místa.

Olympijská medailistka střílí ještě ze vzduchovky. Jaká je její oblíbenější disciplína? "Těžko říci. Ve vzduchovce jsem vybojovala místo pro Londýn a v malorážce jsem vybojovala bronz. Ale asi tu malorážku, když teď mám tu medaili," odpověděla s úsměvem.

Atmosféru v Londýně si Sýkorová pochvalovala. "V olympijské vesnici se mi moc líbilo, cítila jsem se tam jako doma. Nejvíc se mi líbili fanoušci v Českém domě," vyzdvihla asi největší rozdíl oproti pekingským hrám.

Čtrnáct dní teď studentka geografie střelnici neuvidí. "Budu mít dva týdny volno, nebudu trénovat vůbec nic, pak se budu muset připravit na mistrovství republiky, které je v polovině září. Po mistrovství bych chtěla ještě nějakou dovolenou," naznačila své nejbližší plány Sýkorová.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články