Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Uzbecký zápasník Tigijev přijde kvůli dopingu o olympijský bronz

Taškent - Uzbecký zápasník Soslan Tigijev bude muset jako druhý sportovec vrátit medaili z olympijských her v Londýně kvůli pozitivnímu dopingovému testu. Agentura AP s odvoláním na dva nejmenované funkcionáře uvedla, že Tigijev přijde o bronz, který získal v srpnu ve volném stylu v kategorii do 74 kg.

Zápas
zdroj: ISIFA

Tigijev měl prý pozitivní nález na zakázaný stimulant methylhexaneamin. Disciplinární řízení s devětadvacetiletým zápasníkem, který vybojoval v roce 2008 v Pekingu olympijské stříbro, ještě není u konce. Oficiálně proto má být Tigijevova diskvalifikace teprve oznámena.

Uzbecký reprezentant neprošel dopingovou kontrolou 10. srpna poté, co v souboji o bronzovou medaili porazil Maďara Gábora Hatose. Tomu by nyní měl připadnout Tigijevův cenný kov.

O medaili z Londýna už přišla běloruská koulařka Naděžda Ostapčuková, která byla kvůli dopingu diskvalifikována z prvního místa a zlato bylo dodatečně přisouzeno Valerii Adamsové z Nového Zélandu. Během letošních OH bylo provedeno 5 000 dopingových testů, Tigijev je devátým sportovcem s pozitivním nálezem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články