Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Těsně před začátkem olympiády je bezpečnost na prvním místě

Londýn – Do oficiálního zahájení olympiády už zbývají jen dva dny a bezpečnostní opatření dosahují vrcholu. Britská policie upozorňuje, že 48 hodin před hrami je z pohledu bezpečnosti her kritických. Policie a armáda se chtějí zaměřit na čtyři oblasti ohrožení: terorismus, organizovaný zločin, demonstrace a přírodní katastrofy.

Olympiáda v Londýně
zdroj: ČTK/AP

Britská vláda včera povolala dalších 1 200 vojáků. Vláda se tak rozhodla po skandálu, kdy vyplulo na povrch, že agentura G4S, která měla bezpečnost zajišťovat, nemá dost lidí. Už dřív vláda rozhodla o nasazení 3 500 vojáků, teď povolává do akce další. "Úřady tvrdí, že nechtějí nic ponechat náhodě," uvedla zvláštní zpravodajka ČT v Londýně Hana Scharffová.

Návštěvníci Londýna potkají policisty a vojáky na veřejných prostranstvích. Při vstupu na sportoviště je pak čekají kontroly podobné těm letištním, samozřejmostí budou bezpečnostní rámy nebo rentgenová kontrola zavazadel.

Londýňané zatím bedlivě sledují štafetu s pochodní. Zájem je veliký, i když v chudších částech města jsou ulice diváky lemovány méně. Pochodeň se už projela metrem, vrtulníkem, lodí a byla i na velkém kole London Eye. Dnes navštíví stadion ve Wembley a bude dále pokračovat severním Londýnem.

Velkou Británií už olympijský oheň cestuje 68. dnem. Dnes vzbudí i velký zájem Čechů, neboť na jednom z úseků ponese pochodeň čtrnáctiletá Češka Katka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články