Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Synek s Knapkovou protrhnou medailovou smůlu, tvrdí Hölzel

Praha/Londýn - Čechy zatím na olympijských hrách provází medailové sucho. Marušková, Emmons nebo Sychra již sice po drahém kovu sahali, lépe než na čtvrté místo se ale česká výprava zatím nedostala. Největší nadějí na změnu se po dnešku stal skifař Ondřej Synek, který jasně vyhrál i svoji třetí trať na olympiádě. Semifinálove s přehledem ovládl a v pátek vyjede do finále od 13:30 s vidinou zlata.

Skifař Ondřej Synek
zdroj: ISIFA

Podobně jako v dnešní semifinálové bitve dojel Synek včera první bez viditelnějšího dramatu. "Vypadalo to trošku jednodušeji, než to ve skutečnosti bylo. Je to teď otevřená hra a tenký led. Jedno zaváhání a naděje se může ztratit," uvedl Synek po včerejší kvalifikaci.

Šance skifařů Synka a Knapkové uznávají i odborníci. "Knapková je úřadující světová šampionka, Synek plánuje bojovat jen o zlato. V Pekingu bral stříbro, proto ho teď už nezajímá," uvedl komentátor ČT Jiří Hölzel.

Dnešní závod byl první zkouškou. Synkovi se postavila řada silných protivníků, například Brit Alan Campbell, finalista OH z Pekingu. "Synek je ale v pohodě. S psychikou problémy nemá, proto by semifinále měl zvládnout," tvrdí Hölzel. Přesně to se i stalo. Synek sice od začátku na Campbella ztrácel, v druhém kilometru tratě jej však předjel a závod s přehledem vyhrál.

Mirku Knapkovou čeká semifinálová jízda zítra.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články