Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Suverénní americké volejbalistky si smlsly na Číně

Londýn - Obhájkyně zlata z Brazílie se ve třetí hrací den volejbalového turnaje žen zjevně neoklepaly z prohry proti USA, když Koreji podlehly nejvyšším možným rozdílem 0:3. Zato stříbrné Američanky z Pekingu, hladové po prvním zlatu na olympiádě, pokračovaly ve výborných výkonech, když si smlsly na Číně. Tu porazily poměrem 3:0.

Záznam volejbalu žen: USA - Čína
zdroj: EPA

Američanky tak neohroženě kráčejí do čtvrtfinále, když v turnaji ztratily pouhé dva sety a válcují soupeřky, zvláště přitom i v tomto zápasu zářila Nicole Davisová hrající na postu libera.

Zato Brazilky budou mít s postupem ještě hodně práce, v příštím kole je čeká rozhodující zápas proti Turecku. To v posledním zápasu skupiny A rozneslo Srbsko 3:0. Úřadující mistryně Evropy jsou beznadějně poslední, a to je ještě čekají dvě velmi těžká utkání proti USA a Brazílii.

Skupině A dominují evropské týmy - Ruskám a Italkám již pozici ve čtvrtfinále nikdo nesebere, a to znovu kvůli suverénním výkonům - oba týmy porazily své soupeře 3:0, a tentokrát to odnesly Alžířanky, respektive Britky.

Poslední dva jmenované celky však ještě stále budou bojovat o poslední místo do čtvrtfinále, zvlášť poté, co Dominikánská republika nezvládla zápas s Japonskem. A ani zde se neurodil jiný výsledek než v ostatních zápasech - asijský tým je třetí se šesti body po výhře 3:0.

Výsledky 3. kola skupin

Skupina A:
Rusko - Alžírsko 3:0, Británie - Itálie 0:3, Japonsko - Dominikánská republika 3:0

Skupina B:
USA - Čína 3:0, Turecko - Srbsko 3:0, Brazílie - Korea 0:3

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články