Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Štěpánek se těší na olympijskou čtyřhru s Berdychem

Praha - Český tenista Radek Štěpánek si užívá prvního grandslamového titulu v kariéře, který získal o víkendu ve čtyřhře na Australian Open společně s Indem Leanderem Paesem. Úspěch z Melbourne považuje za životní výsledek a velkou psychickou vzpruhu a motivaci do další práce. Rád by vyhrál další trofeje a sní o tom, že vybojuje medaili na olympijských hrách v Londýně, kde bude v deblu startovat s daviscupovým spoluhráčem Tomášem Berdychem.

Třiatřicetiletý rodák z Karviné získal ve své kariéře pět singlových titulů, ale nynější úspěch z Austrálie staví výš. "Získat grandslamový titul jsem se snažil spoustu let a teď se to povedlo. O tom tenisový život je, pokusit se vyhrát grandslam a zapsat se do historie. Teď jsem se utvrdil v tom, že nejvíc záleží na grandslamech. Je to neuvěřitelné, člověk má na chvíli pocit, že mu patří celý svět," řekl Štěpánek, který dnes v Praze představil trofej z Melbourne.

Triumf z Austrálie bere jako psychickou vzpruhu do další práce. "Když člověk získá takovýhle triumf, dodá mu to hodně sebevědomí a spoustu věcí si může vzít i do dvouhry. Všichni víme, že v tenise hraje sebevědomí obrovskou roli. Pro mě je to další motivace získávat trofeje ať už ve dvouhře, nebo ve čtyřhře. Vlilo mi to další krev do žil a chci se dál zlepšovat," prohlásil v současnosti 31. hráč žebříčku ATP.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Radka Štěpánka

Zlatá – nepopsatelná

Sní například o tom, že v létě získá medaili na olympiádě v Londýně. Potvrdil, že čtyřhru bude hrát po boku Berdycha. "S Tomášem jsme na čtyřhru domluveni. Obrovsky se na to těším. Zaprvé se bude hrát ve Wimbledonu a to je tenisový chrám, zadruhé je strašný rozdíl hrát na turnaji sám za sebe a na olympiádě za svou zemi. Kdyby se nám podařilo získat zlatou medaili, bylo by to něco nepopsatelného," zasnil se Štěpánek.

Navzdory melbournskému úspěchu se chce v této sezoně dál soustředit především na dvouhru. S Paesem jsou na dalším společném startu domluveni na začátek března do Indian Wells a z grandslamů spolu odehrají ještě US Open. "Náš společný cíl byl pokusit se dostat na Turnaj mistrů, což se nám díky triumfu na Australian Open povedlo, protože vítězové grandslamů mají start automaticky zajištěný. Takže možná budeme program spíše osekávat, abych měl více sil na dvouhru," dodal Štěpánek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články