Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Špotákové má pomoci ke zlatu i nový stroj

Praha - Barbora Špotáková ukončila zimní přípravu a zanedlouho odlétá na soustředění do Jihoafrické republiky. V tréninku ji letos pomáhá i nový stroj pro zlepšení odhodové fáze. Světová rekordmanka v hodu oštěpem má pro trénink dostatečně velkou motivaci - obhajobu olympijského zlata v Londýně.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Na olympijskou sezónu začala Barbora Špotáková trénovat v říjnu. V její přípravě doposud převažovala hlavně posilovna. "Když to srovnám s loňským rokem, tak si myslím, že je podstatně dál," hodnotí dosavadní tréninkový progres atletky její trenér Jan Železný.

Loni se ve stejné době u olympijské vítězky objevily problémy s achilovkami. Momentálně je však zdraví české oštěpařky v naprostém pořádku. "Achilovky si hlídám, co se dá. Takže se snažím tomu všemožně předejít,“ svěřila se Barbora Špotáková České televizi. „Věnujeme se masážím, fyzioterapii. Bára dochází za lékaři. Je pořád pod kontrolou," ujišťuje kondiční trenér Tomáš Dřímal.

V honbě za obhajobou zlata na Olympijských hrách nově používá světová rekordmanka v přípravě speciální přístroj, který by měl zdokonalit její techniku a pomoct jí k delším hodům. "Stroj je velice dobrý na poslední fázi odhodu, kterou vlastně nemůžete natrénovat jiným způsobem, jen na tomhle stroji. Protože on dává odpor až do poslední fáze odhodu," popisuje Špotáková.

Olympijské hry budou pro Barboru Špotákovou vrcholem sezóny, v Londýně začnou za 164 dní. „Samozřejmě mi to lidé připomínají. Hodně mi přejí štěstí, třeba i teď v zimě. Snažím se to absorbovat, už si to štěstí nějak schovávat a střádat si ho na toho devátého srpna,“ myslí již na olympijské hry Špotáková.

Je nám líto, video expirovalo.
Špotákové pomáhá v přípravě nový stroj
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články